Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänk lönen med 60 procent eller stick

Annons

larna har nu kopplat in spelarfacket för att få hjälp med hur de ska agera i frågan.

- Som det ser ut har klubben handlat fel. Eftersom vi spelare har tidsbestämda avtal, kan klubben inte agera som man gjort nu, enligt våra första kontakter med spelarfacket, säger Nicklas.

För spelarna kom klubbens utspel som en chock.

Än värre var det att styrelsens ultimatum lämnades fram den sista januari, bara timmar innan det var deadline för övergångar...

- Det fanns inte en chans att hitta en ny klubb, även om många i laget säkert hade velat det. Man kan inte säga annat än att det var dålig stil från klubbens sida, konstaterar Nicklas.

Några större pengar handlar det inte om. De pengarna finns inte i norsk hockey. En ytterligare nerdragning får hårda konsekvenser.

- Ja, inte minst för de spelare som bara har pengarna från ishockeyn att leva för. För oss som har ett fast jobb på sidan om, är läget ett annat, säger Nicklas.

Oavsett vad som händer, väntar Nicklas att det kommer att bli en viss spelarflykt i vår.

- Många har tappat känslan för klubben, efter styrelsens agerande. Det förstår jag, säger Nicklas, som kan bli en av få som stannar.

- Vi har köpt villa här i Lillehammer, och både jag och min fru har fasta jobb. Sett till det är det svårt att bara sticka i väg.

Det är brist på bra inhemska spelare i Norge just nu, vilket visar sig av att utländska spelare dominerar Lillehammers trupp.

En annan av dem är Jyrki Poikolainen, som för några säsonger sedan spelade med Mora IK.

I den norska ligan går sex lag till slutspel. Lillehammer ligger sjua i tabellen, sju poäng efter sexan med fyra omgångar kvar att spela.

- Det är tolv poäng att spela om, men det blir nog svårt att gå till slutspel, även om det skulle vara bra för klubbens ekonomi, slutar Nicklas.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons