Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuli överlägsen i Malmiafejden

Annons

Lägg därtill att målplatsen, en strandremsa av sjön Södra Hörken vid Jankviken, även tidigare använts som målskjuts i Fejden så kan man med fog tala om en tävlingsarrangör med rutin.

I herrarnas elitklass fick Samuli Launiainen, 24, tävlande för Uppsalaklubben OK Linné´, en verklig fullträff med en segermarginal på närmare sex (6) minuter.

Ludvikagrabben Jan Olm, numera tävlande för Kils OK, och Greger Tysk, Leksands OK var de som närmast skuggade Samuli, som springer i finska B-landslaget.

Till hans närmaste uppgifter - Samuli var femma i lördags, slagen av Håkan Eriksson med 68 sekunder - hör VM-tester i syd-Sverige, där terrängen är snarlik den i Schweiz där världsmästerskapen kommer att avgöras.

Trots att framfarten var uppskruvad i den grovskurna, men mycket detaljrika terrängen sydost om målområdet, så hade Samuli kostat på sig ett par bommar.

- Jag missade ett par tre minuter.

I damernas elitklass upprepade Tina Junegard, Tullinge SK, segern från lördagen, efter ett närmast prickfritt lopp. Marginalen till tvåan, Lena Eliasson från Hakarpspojkarna, skrevs till "dryga tre minuter".

Övarlägsen var också Stora Tunas Henrik Löfås i H20 elit, som han toppade på tiden 1.08.41 mot 1.14.12 för tvåan, Robbin Kantarp, OK Hällen.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons