Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuel siktar på två meter

Annons

- Men till helgen har vi Färgfemmanspelen i Falun, och då skall jag ta två meter, säger Samuel - övertygad om att han har långt till sitt max.

- Det är inte så konstigt att jag har haft dåliga resultat sista året, menar Samuel. Jag har haft ena knäet skadat, och det gjorde att jag inte kunde tävla under utomhussäsongen. Nu är mitt knä mycket bättre, och då kommer också höjderna.

Samuel hade faktiskt bara en enda rivning i tävlingen fram till 198, då han rev ur sig. Och det var på 196.

Fram till 190 var det åtta killar kvar. Men det var bara tre killar som klarade 190. Samuel tog i första, liksom Kvarnsvedens Sebastian Carlsson. I andra hoppet fixade Växjös Jonas Carlsson.

På 192 tog Samuel och Jonas i första - Sebastian i andra - och därmed hade Samuel greppet om tävlingen.

Alla tre tog sedan 194 i första och Samuel och Sebastian 196 i andra. Jonas rev två gånger och sparade sista hoppet till 198.

Men ingen av killarna klarade 198.

- Även om mitt andrahopp var nära, säger Samuel. Men jag rev med foten.

Därmed gick både guld och silver till Dalarna.

- Och jag hoppas jag blir uttagen till ungdomslandskampen mot Finland. säger Samuel.

Ytterligare två medaljer gick till Dalarna i IUSM. Det var i P15, som IK Ståls Linus Karlsson blev tvåa på samma höjd som segraren Hans Lämås, IF Göta, i höjdhoppet. Sluthöjden blev 183. Kvarnsvedens Rasmus Carlsson delade höjden med tvåan i stavhopp - men hamnade trea på flera hopp. Han hoppade 378. Segerhöjden för Malmös Mattias Sundquist blev 383.

Nära medaljer var också Falu IK:s två P17-killar Ibro Ribic (fyra i kula på 15.72) och Carl Westberg (sexa på 60 meter med 7,17 - åtta hundradelar från silver).

På damsidan uteblev Dalaframgångarna helt.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons