Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma topptrio i Liljan i år igen

Annons

Fredrik, som tidigare hette Norgren i efternamn, var favorit till segern efter att Jonas Djurback, liksom förra året, valde att inte ställa upp i Liljan Triathlon.

Fredrik var tvåa upp ur vattnet efter simningen och vid den andra växlingen, inför den avslutande löpningen, låg fem man inom några sekunders marginal.

- Det var ett par, tre löpare som låg 20 meter framför mig, men efter en stund kom jag ikapp Marek som hade brutit sig loss från de övriga. I den tyngsta backen drog jag sedan ifrån Marek och kunde efter det hålla undan in mot målet, berättar Fredrik.

I mål var Falu SS-killen Fredrik tre sekunder före Marek och Erik Olsson, även han Falu SS knep tredjeplatsen med en sekund tillgodo på Erik Zidén.

För en månad sedan kom Fredrik hem till Sverige efter ett halvår i USA, ett halvår där träningen kommit i andra hand.

- Jag har i princip bara tränat löpning så visst ligger jag efter träningsmässigt.

Den här veckan försöker Fredrik tävla sig i form. I torsdags var det Viking Trippeln, i fredags och lördags tävlingar i Liljan Triathlon och i går Vansbrosimningen.

I Oldboysklassen hade 55-årige Karl-Erik Green, Falu SS fem segrar på de se senaste åren och dessutom seger de tre senaste åren.

Någon fjärde seger på raken blev det inte, det såg den 13 år yngre Sten Nerell till som sprang ifrån Karl-Erik under de sista 200 meterna.

I damseniorklassen var Ann Johansson, Kvarnsveden överlägsen och vann med nästan tre minuter tillgodo på Maria Görlin, Kvarnsveden Triathlon.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons