Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlade för stjärnträff

Annons

Förbundet bjöd i ungdomar, ledare och alla intresserade till en träff med tvåfaldiga världsmästarinnan Susanne Ljungskog, Paris-Roubaix-vinnaren Magnus Bäckstedt och nya stjärnskottet på cykelhimmeln Tomas "Gotland" Lövkvist.

Och det var många som bänkade sig i Sollerö gamla kommunalhus för att lyssna när stjärnorna berättade om sin vardag som proffs. Den som ställde frågorna till cyklisterna var Roberto Vacchi, Eurosports skicklige kommentator. Men de gavs också möjlighet för åhörarna att själva ställa frågor.

- Det gäller att ta tillvara på ett sådant här tillfälle. Det är ju bara en gång per säsongen som de här stjärnorna är på ett och samma ställe, säger Yvonne Mattsson ledamot i förbundets styrelse.

De närvarande fick till exempel reda på att Paris-Roubaix-vinnaren Magnus Bäckstedt väger 90 kilo, är 193 centimeter lång och har 45 i skonummer. Att han talar fem språk och att just Paris-Roubaix var den tävling som drömt om att vinna.

- När jag kom på velodromen i Roubaix och hörde jublet var en underbar känsla, sade Magnus.

Världsmästarinnan Susanne Ljungskog berättade om sitt liv. Bland annat att hon är på resande fot minst 100 dagar per år.

Yngst i sällskapet var Tomas Lövkvist, proffs i franska fdjeux.com. Gotlänningen är bara 20 år, och varit aktiv i bara fyra år. Men sin ringa ålder till trots uppträder han både på banan och utanför som det fullblodsproffs han är. Och dagens kloka ord kom också från denne unge man när han gav råd till de unga lyssnarna.

- Det är viktigt att ni ägnar er åt cykelsporten för att ni själva vill. Inte för att era föräldrar tycker det är kul att ni är med.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons