Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sambopar snabbast

/

Annons

Förra året tog Djurback/Baljeu, som tävlar för Dalregementets IF, hem den sammanlagda segern i mixedklassen i den Svenska Multisportcupen.

Men någon totalseger blir det inte i år.

- Vi har haft stora skadeproblem och bara kunnat köra två av de fyra första deltävlingarna i cupen, berättar Karin.

Karin har ända sedan slutet av den förra säsongen plågats av en ömmande hälsena och Erik har problem med sina knän.

Trots det var det ingen som kunde matcha paret i den andra upplagan av Falu Multisportrace, även om det inledningsvis var jämnt mellan tre-fyra lag.

Vid växlingen mellan kanotdelen och den avslutande cykeldelen låg Djurback/Baljeu lika med Malin Lundvik/Peter Bringby, Team Saab BioPower 2.

Men på cyklingen drog Djurback/Baljeu ifrån och vann till slut med nästan sju minuter tillgodo på tvåorna, Lundvik/Bringby.

- Eftersom jag haft problem med hälsenan och Erik med knäna, så har skippat en del löppass och i stället kört extra mycket cykel i backe, säger Karin.

Karin var som junior en av landets mest framgångsrika triathleter och Erik har ett förflutet som orienterare.

Men numera satsar de enbart på multisport och de ser inga problem med att de som ett par privat även tävlar tillsammans.

- Snarare är det en fördel att vi lever tillsammans även privat, vi har nog lättare att lösa konflikter ute på banan, säger Erik.

Om det var ett odiskutabelt segrarpar i den långa mixedklassen, så var det desto jämnare i kampen om segern i den långa herrklassen.

Björn Rydvall/Mikael Andersson, Lundhags Adventure Nord vann till slut med 16 sekunder tillgodo till tvåorna Fredrik Lindström/Jens Thorild, Team Saab BioPower.

- Men inför den avslutande löpningen så började jag må jättedåligt och vi fick dra ner på farten. Men samtidigt började Jens i det andra laget också att må dåligt, så även de trappade ner farten, säger Björn Rydvall.

Den långa damklassen vanns av Pernilla Lagergren/Jeanette Andersson, Acronkanoter.se.

Totalt kom 88 lag, fördelat på sex klasser, till start i Falu Multisportrace, vilket är cirka 30 procent fler lag jämfört med fjolårtets premiärupplaga av tävlingen.

Mer läsning

Annons