Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salmons tar över LFK

Annons

Framvaskad ur egna led.

Men oerfaren? Nej, knappast.

Magnus besitter såväl praktisk som teoretisk erfarenhet efter tidigare tränar- och ledaruppdrag, dels i moderföreningen, dels i grannklubbarna Östansbo IS och V/G, där han också varit spelare.

Sedan Magnus tillträdde, på-hejad av en aktiv sportkommitté, har spelarmaterialet förstärkts med Anders Stenström, Jimmy Strandberg, Jens Karlsson, Jonas Karlsson, Jens Friberg, samtliga ÖIS samt målvakten Micke Svensson, Falu BS.

På förlustsidan märks i första hand Andreas Lindvall.

- Det är jättesynd att Andreas lämnat klubben, säger Magnus. Som, trots allt, hyser visst hopp om att få tillbaka honom.

- Han ska kombinera studier på KTH med träning och matcher i division 2-laget Haningealliansen, vilket kan bli svårt.

- Vi håller dörren öppen...

Efter ett par månader med human träningsdos, två pass i veckan i fotbollshallen i Grängesberg, trappas intensiteten upp i form av en trestegs-raket efter helgerna.

- Till slut ska vi vara uppe i fyra kvällar.

Till nyheterna hör ett pass i veckan i Brunnsviks sporthall, där Roger Lundin kommer att köra spänst och styrka med spelarna.

- Önskemålet kommer från ÖIS-spelarna, som hade ett liknande fyspass i fjol och som vi nu alltså kommer att kopiera.

Magnus menar att han är lyhörd för mycket. Inte minst för alla de kunskaper som Torbjörn Hellström bidragit med genom åren.

- Torbjörn är suveränt duktig på att lära ut, slår LFK-tränaren fast. Som inte heller tvekade till valet av assisterande tränare. Per "Kötta" Silfwerin, som fanns med när LFK spelade mot storheter som Djurgården i division 1 och även samlat på sig ledar- och tränarerfarenhet, ville han ha vid sin sida.

Det blev så. Per som fanns med i den nybildade sportkommittén, vars främsta uppgift är att vitalisera fotbollsklubben, var inte direkt nödbedd.

Därmed var en ny och spännade tränarkonstellation i LFK född.

Exakt hur stor spelartruppen kommer att bli i slutändan - håven är fortfarande öppen - vet inte Magnus. Som mest på träningarna, när man provat och testat, har man varit uppe i 24 spelare.

Ett är säkert; man kommer inte att ha något U-lag. Däremot kommer samarbetet med Sax-dalens IF att bestå.

Första träningsmatchen spelas preliminärt i slutet av februari mot Eskilstuna. Ett träningsläger på svensk mark ska man också hinna med innan seriestarten i slutet av april månad.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons