Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkra finalister i SM-kval

Annons

Brage vann P17-finalen mot Slätta med 7-0. Och Falu BS finalslog antagonisten Forssa med 4-2 i F17. Båda flickklassens finalister är därmed vidare till regionkvalet i februari, medan Brage får försvara Dalarna bland pojkarna.

Brages löftesrika lag gick fram som en ångvält. Laget lekte fotboll och motstådarna utklassades på löpande band.

- Vi har ett bättre lag än i fjol. Spelarna är bra bollbehandlare och vi har en hög lägstanivå, berömde Brageledaren Bernt Ljung.

- Det är svårt att veta var vi står nationellt, men det lär bli tuffare motstånd i regionkvalet i Bollnäs, där bara segrare möts, utvecklade han vidare.

I flickornas final började Forssa bäst. Therese Friberg ordnade dubbel Forssaledning, innan finalens stora spelare, Anna Nyström, tryckte in ett hattrick. Linda Csagola spädde på med 4-2 till Falu BS och sedan orkade inte Forssa komma igen.

- Lagets jämnhet är vår styrka. Och vi har gått runt på alla tolv spelarna. Anna Nykvist och Ida Olsson förtjänar dock ett extra plus, analyserade BS-coachen Hans Liljenborg.

Forssa gjorde en bra turnering även de. I semifinalen besegrade de positiva Kvarnsveden med 4-3. Ett Kvarnsveden som blev gruppsegrare efter att de besegrat Falu BS med 3-2.

- Trots att vi saknade åtta spelare har det fungerat jättebra. Tjejerna har överträffat sig själva och förtjänar mer än godkänt, tyckte Forssaledaren Lasse Olsson, som även höll med om att deras bäste finalspelare var målvakten Angelica Bengtsson.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons