Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkert, Nyhammar

Annons

Nyhammar, som på två år gått från division 6 till division 4, har under den första halvan av säsongen släppt in väldigt många mål. Pang-pang-fotbollen har dock hållit laget flytande i serien.

Men med en nykomponerad backlinje tycks laget ha funnit ett säkrare recept på framgång.

- Det ser riktigt bra bakåt nu, vi har hållit tätt två matcher i rad. Det känns som att vi har vuxit in i division 4-kostymen nu, säger Nyhammars tränare Anders Schött.

Hemmalaget dominerade matchen från första spark. Sollerön spelade med en väldigt hög backlinjke. Ungefär tjugo minuter in matchen utnyttjade Fredrik Andersson det då han kom fri och säkert rullade in bollen i mål. En stund senare hade laget ett ypperligt läge att öka på ledningen genom en straff.

Magnus Andersson försökte sig på en chipp, fick för mycket fot under bollen och lyfte den över ribban.

- Han höjde sig dock väldigt mycket efter det, berömde Schött.

Efter halvtid tog Nyhammar över ytterligare och radade upp målchanser. En kvart in fick laget sin andra straff för dagen. Den här gången fick Markus Östling förtroendet och tackade genom att placera bollen utom räckvidd för målvakten.

Sollerön drabbades av en utvisning, men försökte ändå flyutta upp laget. Straffsumparen Magnus Andersson passade på att revanchera sig när han utnyttjade en blotta och fastställde slutresultatet till 3-0.

Bäst i Nyhammar var målvakten Andreas Backström, Erik Lenne och Mats Haag.

NYHAMMAR-SOLLERÖ IF

3-0 (1-0)

Målen: 1-0 Fredrik Andersson, 2-0 Markus Östling, 3-0 Magnus Andersson.

Domare: Thomas Stenquist.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons