Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saint-Étienne nästa!

/

Annons

Det har en längre tid stått klart att Lasse skulle lämna holländska Heerenveen, som han spelat för de tre senaste säsongerna.

I början av veckan pekades Real Betis ut som ny klubbadress, men det blev till slut Saint-Étienne som vann dragkampen om den förre Bragespelaren.

- Saint-Étienne visade direkt upp en proffsighet och visade att de ville ha mig. Jag brukar gå på magkänslan och så gjorde jag även den här gången.

Hur nära var det med Real Betis?

- Det spelar ingen roll i dag hur nära det var, men det fanns ett antal klubbar med i bilden.

Lasses kontrakt med den franska elitklubben sträcker sig över tre år och han hoppas kunna debutera för Saint-Étienne i lördagens hemmamatch mot Valenciennes.

- Men framför allt hoppas jag att jag kan bli en bättre spelare i den franska ligan.

Saint-Étienne uppges få betala tre miljoner euro (28 miljoner kronor) till Heerenveen för Lasse, men även Torsång, Brage och Elfsborg får ett tillskott i kassan.

De tre klubbarna som Lasse spelade för mellan 13 och 23 års ålder får i form av en solidaritetsersättning dela på fem procent av övergångssumman (cirka 1,4 miljoner kronor)

- Brage som han spelat för flest år får mest pengar och det är naturligtvis ett välkommet tillskott för oss, säger Thomas Nilsson, styrelseledamot i Brage.

Fakta: Lasse Nilsson

  • Född: 3 januari 1982.
  • Längd/vikt: 180/71.
  • Familj: Pappa Thomas, mamma Eva, bröderna Erik och Peter samt flickvännen My.
  • Klubbar i kärriären: Torsång, Brage, Elfsborg, Heerenveen.
  • Aktuell: Skrev i går på ett treårskontrakt med den franska klubben Saint-Étienne.

Mer läsning

Annons