Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Säfsen ett självklart val"

Annons

Precis som för två år sedan är Zoran Lukic väldigt nöjd med det bemötande och den service man får under dagarna i Fredriksberg.

- Förutsättningarna är dom bästa för att genomföra våra planerade aktiviteter, påpekade Djurgårdens hvudtränare i anslutning till måndagens eftermiddagspass på idylliska Fredriksbergs IP.

Det har blivit mycket fysisk träning men också en hel del spel-övningar. Dessutom har man under ledning av beteendevetaren Lars-Erik Sandler letat sätt och vägar att stärka gruppkänslan.

- Det är viktigt att skapa så bra förutsättningar för gruppen som möjligt för att klara de sportsliga målen i föreningen, berättade Sandler.

För en del av spelarna blev det en stor kontrast att lämna stor- staden bakom sig och landa ute i ett litet samhälle omgivet av milsvida skogar.

- Visst är det en och annan som tyckte det var onödigt att åka från Stockholm men en av de positiva effekterna är att komma ut så här är att den sociala samvaron stärks på ett naturligt sätt, sa Jonas Riedel, informatör i DIF fotboll.

- Nu måste killarna underhålla sig själva när de inte tittar på EM-fotbollen.

Zonar Lukic betonade att man långt ifrån givit upp målet om ett nytt SM-guld:

- Nej, absolut inte. Vi räknar med att blanda oss i toppstriden. Men också kvalet till Champions league och svenska cupen är viktiga saker.

Beträffande spelartruppen är läget oförändrat. Landslagsmålvakten Andreas Isaksson är ännu inte såld utomlands men skulle han försvinna är ersättaren klar.

Det blir tidigare reservmålvakten i klubben, Dembo Toray, som nu har framgångar i norska Vålerengen men som kan tas hem med kort varsel om Isaksson hamnar i utlandet efter EM.

Forwarden Geert den Ouden har fortfarande ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt men holländaren kan vara på väg till en annan klubb.

Och enligt Lukic är nye dansken Sören Larsen en spelare som går direkt in i Djurgårdens anfall. Larsen har fått ledigt för en veckas semester men ansluter snart till sin nya klubb.

- Vi köper inga spelare som ska komplettera truppen. Larsen är en mycket duktig forward.

När det gäller Ludvikabördige högerbacken Niclas Rasck är läget oförändrat. Han tränar fortfarande på egen hand och behandlas av sjukgymnast för sin besvärliga bäckenskada.

Under lägret i Fredriksberg testas den 27-årige slovenske mittfältaren Nebojsa Kovacevic. Återstår att se om han erbjuds ett kontrakt.

Djurgården lämnar Fredriksberg i morgon, onsdag, och på vägen hem till Stockholm möter man Brage på Domnarvsvallen.

Närmaste tävlingsuppgift för Djurgården blir Sundsvall i svenska cupen den 2 juli. Omstarten i allsvenskan sker för stockholmarnas del i Halmstad den 10 juli.

Men nu närmast väntar djurgårdarna med på spänning på lottningen till Champions league-kvalet i slutet på veckan.

- Skulle vi ta oss in i huvudturneringen blir det en stor grej för föreningen, både sportsligt och ekonomiskt, fastslog Zoran Lukic.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons