Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker kritiserade ”BS-Fiatarna"

Annons

- Vi vill inte ge oss in i någon verbal pajkastning eller ha någon debatt med Jari. Det är att sänka sig för lågt. Men bilden han ger av klubben och det som händer i Falu BS stämmer inte. Vad ska folk som läser tidningen tro om oss? Vad ska fans och sponsorer tro? Att vi är en samling idioter och bråkstakar?

Kenneth och Pierre fick ta ett par av de fränaste råsoparna från Hyttinen. De var Fiat, han själv en Ferrari.

- Kanske var det tur att det var vi som varit med ett tag som fick dem och inte några av de yngre som fick smällarna, säger de.

- Visst kan det finnas och visst ska det finnas olika åsikter i ett lag under en säsong. Men det hade varit rakare att försöka klara ut missnöjt internt än på det här sättet. Jag har aldrig hört talas om något liknande. Men det är synd om Jari. Han mår troligen inte alls bra när han gör så här, säger Kenneth och Pierre.

Både Roos och Spångberg betonar att bilden av det Falu BS som Hyttinen målade i sitt unika och mycket kritiska och ifrågasättande pressmeddelande är en bild av klubben, av sin egen vardagsmiljö, som de inte känner igen.

- Som ny i klubben kan jag bara konstatera att det varit en av de roligaste säsongerna jag upplevt, även utanför isen. Och på isen har vi tagit ett steg åt rätt håll nästa säsong ska vi ta nästa. Vi har en oerhört bra sammanhållning, säger Pierre.

- Jag har varit i andra klubbar innan och kan jämföra stämningen och lagandan. Dessutom satsar klubben på ett vettigt och bra sätt inför nästa år. Hade jag inte känt så hade jag naturligtvis inte stannat.

Spångberg, som redan ser fram mot nästa säsong, håller med:

- Så har det varit under alla mina 17 år hittills i klubben. Och en sak är säker. Det är aldrig någon enda spelare som särbehandlats. Tvärt om.

- Inte ens en världsspelare som Obuhov har behandlats annorlunda än någon annan.

Beror Jaris utspel på att hans kontrakt sades upp?

- Det vet vi inte. Kanske har det spelat roll men jag har aldrig hört talas om att nån gjort så här förr mot sin klubb, säger Kenneth.

Hur har den reaktion ni mött annars varit?

- En och annan gliring för Fiat. Men jag har dess bättre inte mött någon som tror att detta är bilden av Falu BS, säger Kenneth och Pierre.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons