Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Sverige besegra Danmark

Annons

Johan Adolfsson, lagkapten i Falu BS:

- Sverige måste stänga till på kanterna och samtidigt fortsätta att spela offensivt. Förhoppningsvis ska det räcka till oavgjort. Det är ett problem att Tobias Linderoth är avstängd, jag vill se Johan Mjällby på hans plats. Leif Sundell, allsvensk domare från Borlänge:

- På något sätt måste Sverige täta till på kanterna, det är vår akilleshäl. Framåt är det bra och bakåt i mitten är det bra. Jag vill se Andreas Jakobsson som defensiv mittfältare, han kan danskarna.

Mattias Johansson, lagkapten i Ludvika FK:

- Det gäller att fortsätta med samma fina trend. Jag tror på kryss, 1-1, men hoppas på 2-2. Vi måste våga fortsätta anfalla och som defensiv mittfältare vill jag se Andreas Jakobsson. Petter Hansson får täcka upp för honom i backlinjen.

Patrick Englund, AIK-tränare från Falun:

- Jag tror att man bör koncentrera sig på ett bättre försvarsspel, det är nyckeln till framgång. Sedan ska vi komma ihåg att vi inte måste vinna, ett kryss räcker. Jag vill se Johan Mjällby som mittback och Andreas Jakobsson på mitten.

Jimmy Rajala, lagkapten i Brage:

- Vi måste inte besegra Danmark. Landslaget måste hitta tillbaka till sitt klassiska stabila försvarsspel, det har inte varit lika stabilt under EM som det brukar vara. Sedan hoppas jag Zlatan, Henke eller Ljungberg gör ett eller två mål.

Björn Lindén, tränare i Falu BS:

- Det har jag inte tänkt på, det är landslagets jobb. Danmarks passningsspel är bra och spelet på kanterna likaså där Sverige varit svaga. Backarna måste ha mer understöd och så får vi ta till vara på våra chanser, men jag tror det blir tufft.

Martin Ericsson, Dalarnas enda Danmarksproffs:

- Det blir svårt. Danmark har ett duktigt lag som är mycket skickligt i sitt passningsspel. Sverige får inte bli för offensiva och får inte låta Danmark komma runt på kanterna.

Sune Bäck, tränare i Ludvika FK:

- Det gäller att fortsätta som de har spelat. Jag tror på en offensiv fotboll. Jag vill se Kim Källström som defensiv mittfältare, Fredrik Ljungberg och Mattias Jonson på kanterna och Anders Svensson offensivt.

Peter Larsson, spelar- och tränarlegend från Falun:

- Det är enkelt, vi ska göra fler mål än Danmark, det brukar fungera. Det gäller att fortsätta spela som man gjort och anfalla snabbt med tre klasspelare. Men jag tror matchen blir minst lika tuff som den mot Italien.

Bernt Ljung, Bragetränare:

- Det blir en svår match. Vi får helt enkelt luta oss tillbaka i fåtöljerna och lämna över ansvaret till de ledare som har i uppdrag att leda laget. Det är löjligt att sitta och diskutera vilka spelare som ska spela, ledarna för laget vet bäst.

Mer läsning

Annons