Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Falu BS klara kvalet

Annons

Det är nyckelord i kapten Spångbergs ordergivning inför kvalstarten mot Sköndal i morgon.

- Vi måste utnyttja vår fart, vår skridskoåkning, var förmåga att flytta bollen och inte börja lalla i division 1-lagens tempo, säger Falu BS-lagkapten.

- Att vi har rätt fokusering är naturligtvis en självklar nödvändighet. Det måste vi ha oavsett vilket lag vi möter. Det är ju självklart att alla i kvalet vill slå oss, säger Kenneth Spångberg

För Falu BS börjar återresan mot bandyallsvenskan på Gubbängens IP i Stockholm i morgon klockan 15.

Det är knappast någon av de stora platserna i bandyvärlden.

Sköndals snittpublik brukar ligga runt 25 - inklusive korvförsäljaren - och i förkvalet i onsdags var det närmast rusning: 150 åskådare var publikrekord.

Den börjar med starkast tänkbara lag: Inga skador eller sjukdomar.

- Vi har dessutom haft en vecka av förberedelser som varit mycket bra. Kvaliteten på träningarna har också varit hög, säger Spångberg.

Även om förhandssnacket naturligtvis inte handlar om annat än att lyckas, inget av de andra lagen ska vara i närheten av att kunna hota ett Falu BS på normalnivå, är Spångberg också realist:

- Helt klart ska vi klara det här. Kan vi inte göra det då är vi inte värda att spela i allsvenskan heller..

Laget är detsamma som i de senaste seriematcherna. Sannolikt blir det spel med två forwards, Jansson och Kruse, från start också.

Truppen: Jonas Persson (Johan Hedberg), Joakim Folkesson, Mattias Andersson, Magnus Sjöling, Anders Westin, Jörgen Momqvist, Erik Sundin, Kenneth Spångberg, Ulf Jonsson, Örjan Elfström, Jari Hyttinen, Tomas Jansson, Johan Kruse.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons