Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska arenan se ut

Annons

- Jag gör den beräkningen utifrån förutsättningen att arbete betalas efter dagspris. Nu tror även jag, liksom Gunnar Englund, att många entreprenörer gärna hjälper till vid ett sådant här tillfälle, säger Arne Koij, som på måndagen anlände till Mora IK med de senaste och gällande ritningarna på ishallsprojektet.

Här framgår att entrésidan ska byggas ut med en tillbyggnad på drygt 500 kvadratmeter. Publiken kommer in i hallen tre meter över golvet, ungefär mitt på läktaren. Det blir en mittgång på läktaren där publiken kan promenera runt i princip hela hallen.

1 500 sittplatser på vardera långsidan plus entrésidan ska det bli, totalt 3 000 sittplatser. Ståplatssektionen finns på kortsidan mot Hemus, där det också sker en smärre utbyggnad av hallen.

Genom utbyggnaden på entrésidan flyttas restaurangen med flera utrymmen för att ge plats för läktaren. Nya restaurangen får en yta på drygt 200 kvadratmeter enligt ritningen.

Så är allt skissat och Arne Koij, en gång byggledare när omklädningsdelen uppfördes vid hallen, tror att det kommer att krävas att arbetena måste rulla på både under helger och industrisemester för att allt ska vara klappat och klart i augusti.

Hur det hela ska finansieras diskuterades vid ett byggmöte i ishallen under måndagen där bland andra Berndt Martinsson, ordförande i kommunens tekniknämnd, deltog.

Inga beslut togs, men ett av förslagen som var uppe bygger på att Mora IK tar över driften av ishallen och att kommunen går i borgen för det lån som klubben behöver för att stöpa om hallen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons