Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så nära, så nära

Annons

- Jag har aldrig tidigare haft en så bra placering i ett rally. Min Opel Corsa har närmare 100 hästkrafter mindre än de motorstarkaste konkurrenterna. Men åtminstone i den kurviga folkracebanan var det nog en fördel att ha en liten, lätt bil i dag. Trots att min bil toppar på 157 kilometer i timmen och jag vet att Christer Nilsson kan göra 191. Och speciellt nöjd är jag naturligtvis över att ha presterat den snabbaste sträcktiden bland de tvåhjulsdrivna, menade Tommy.

Kanske var det en smäll i första heatet som kostade segern.

- Vi slog i någonstans, och det kändes som om någonting lossnade. Så jag drog ner lite på tempot. Där tappade vi nog de två sekunder som skiljde oss åt i första heatet, menar han.

SMK Dala fick inte köra rallyt Jämmerdalssprinten på militärområdet, utan fick flytta tävlingen till Karlsvik. Men trots betydligt kortare banor verkade alla uppskatta det dammiga rallyt. Och kanske allra mest att banan inte var så lång. Bilarna var så varma att somliga muttrade något om rullande bakugnar.

Denna tredje deltävling av Dala Rally Cup var nog den framgångsrikaste med Dalaögon sett. Seger för Henrik Johansson, andraplats för Tommy Vestlund - och dessutom två tredjeplatser. Dels för Per-Olof Gruhs, Vansbro, som i "ekonomiklassen" blev trea i sin Saab 99, dels för Säters Markus Hällbo, som blev trea bland de tvåhjulsdrivna A-förarna.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons