Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så in i Norden bra

Annons

Den flygande finländaren, med hela Europa som arbetsfält, vilar inte på lagrarna och så mycket tid över till midsommarfirande lär det inte ha blivit.

Vad sägs om Kontios helgschema? Torsdag midnattstrav på Rättvik, fredag Seinäjoki i Finland, lördag Rättvik och söndag V75 på Kalmar.

Vid besöket hemma i Finland passade han dessutom på att ta sin 7 000:e seger! En fantastisk bedrift som ingen annan nordisk kusk har klarat av.

Snart 50-årige Kontio vann sitt första lopp redan som 13-åring (!) och sedan har det rullat på. Segern i midsommarloppet med Someday Soon blev säker efter ett lopp i kön:

- Vi var kraftigt gynnade av det tuffa tempot där framme och eftersom han har visat bra form länge trodde jag på bra chans när vi gick till attack på sista långsidan, berättade Kontio i vinnarcirkeln.

Trots att han varit verksam i Sverige några år nu, och har sin hemvist i Enköping, är det lite si och så med svenskan och hästens tränare Timo Nurmos fick agera tolk den här gången. Innan dagen var till ända hade Jorma dessutom hunnit med att vinna med Björn Linder-tränade Staro Ultima. Siktet är inställt mot nästa tusental, var så säkra!

Jim Frick fortsatte sitt segertåg i hemmatrakterna. Torsdagsnattens fyrling följdes upp med en dubbel på midsommardagen. Den utflyttade masen ville gärna ha med sin Simb Zipper i huvudloppet, men där fick han inte plats på grund av poängbrist. Då fick man hålla sig till godo med långloppet över mastiga 3 140 m. En uppgift som löstes med bravur.

- Det löste ju sig perfekt efter vägen och han verkar allmänt uppåt för dagen, sade Jim om sjuåringen, som här gjorde sin andra start i Fricks regi.

Dubbeln fullbordades sedan med fyraårige Cornetto Ås efter ledning från start till mål. En häst som Jim dessutom äger själv. Sex segrar under helgen - lita på att "Fricken" lär komma tillbaka nästa midsommar.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons