Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här tror de om den viktiga matchen

Annons

De frågor vi ställt:

1) Dina funderingar om kvällens match?

2) Vilka lag spelar i elitserien 2005/06?

Roland Eriksson, stor matchhjälte i den tredje och avgörande SM-finalen mot Brynäs 1975 i Scandinavium genom att göra 3-2 för Leksand i sudden death.

1) Det är jämna matcher i kvalserien och detta lär inte bli något undantag. Jag trodde att Brynäs var uträknat efter hemmaförlusten mot Nyköping, men de kom igen starkt mot Skellefteå. I mina ögon är det här en helt öppen historia, men jag hoppas Leksand grejar det. 4-2 - det låter väl bra...

2) Jag hoppas att Leksand blir ett av lagen. Varför inte Leksand och Brynäs?

Ulf Weinstock, 125 A-landskamper och två SM-guld (1973 och 1974) med Leksand.

1) Det här vinner Leksand. Visserligen har Brynäs fått lite luft under vingarna i och med vinsten mot Skellefteå, men jag tror att de får svårt att bära favoritskapet. 5-3 till Leksand.

2) Leksand och Malmö. Leksand har visat sig svårslaget under säsongen och jag tror att de tar de poäng som krävs för att vara sämst tvåa i kvalserien. Malmö är van med att spela med kniven på strupen och sådan rutin är värdefull.

Inge Hammarström, fyra SM-guld med Brynäs (1970, -71, -72 och -80), numera talangscout.

1) Det är mycket i potten för båda lagen och det kommer säkert att sätta sin prägel på spelet. De båda målvakterna, Johan Hedberg och Johan Holmqvist, får nyckelroller. Tips? Ska jag tippa med hjärnan eller hjärtat? Jag säger oavgjort, 2-2.

2) Brynäs och Leksand. Svensk ishockey behöver två sådana klassiska lag i elitserien.

Wille Löfqvist, sexfaldig svensk mästare (1970, -71, -72, -76, -77 och -80) med Brynäs och fortfarande engagerad i föreningen.

1) Det blir väl som vanligt: Spännande, mycket folk och att vi vinner. Det som talar för Brynäs är att vi, liksom förr, har bästa målvakten, hahaha... Vi vill så klart inte att folk ska gå hem för tidigt så därför blir det Brynäsvinst med "bara" 4-2.

2) Brynäs plus ett lag till. Men jag skulle inte ha något emot att Leksand blir kvalserietvåa, för det betyder fulla hus både i Gävle och Leksand nästa säsong.

Tord Lundström, 200 A-landskamper och smått fantastiska nio (!) SM-guld (1964, -66, -67, -68, -70, -71, -72, -76 och -77) med gästrikeklubben.

1) Jag vet ärligt talat inte mycket om Leksand, men jag måste tro på Brynäs. Även om det hittills varit en underlig kvalserie så är min känsla att Brynäs vinner i kväll med två-tre mål. Mer exakt kan jag inte vara.

2) Brynäs definitivt. Sedan tror jag på Leksand. Det är deras tur att komma tillbaka. Jag har sett både Malmö och Skellefteå och blev inte alltför imponerad.

ENKÄTEN GJORD AV: CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons