Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i norrfemman

Annons

Div 5 norra

FÄRNÄS-GRYCKSBO 0-3 (0-0)

Färnäs hade inte mycket att sätta emot då Grycksbo kom på besök under fredagskvällen. Gästerna vann till slut med 3-0, men det dröjde nästan en timme innan laget fick hål på Färnäs.

- Visst var de bättre, det är inget snack om den saken. Men vi höll dem stången 50-60 minuter i alla fall, sa spelande Färnästränaren Morgan Kullberg.

Han var mycket imponerad av gästernas spel.

- Grycksbo är ett mycket bra lag och de kommer att tampas om seriesegern tillsammans med Mora och Malung, siade FSK-tränaren.

Bästa berömmet i hemmalaget går till mittbacken Johan Norell samt Johan Hjelte, som gjorde sin första match från start.

Grycksbo hade sin klart bäste spelare i Anders Bröderman, annars visade de upp ett jämnstarkt lag över hela linjen.

Målen, Grycksbo: Dan Jakobsson, Johan Bäck, Anders Källgren.

IFK MORA-HULÅN 1-1 (0-0)

Mora tappade återigen poäng på hemmaplan. Den här gången var det Hulån som lyckades få 1-1 borta mot seriefavoriten. Ett Mora som skapade rätt mycket chanser i början av matchen och som då borde ha avgjort tillställningen.

- Vi hade ganska många öppna lägen den första halvtimmen och med en normal utdelning borde vi ha lett med 3-0. Men vi brände alldeles för mycket och det gjorde att vi blev frustrerade och slutade spela som ett lag, analyserade Moratränaren Lasse Ericson.

Ericson som inte var nöjd med domarens insats.

- Han tillät alldeles för mycket. Visserligen var det lika åt båda håll, men det var ví som blev lidande, menade Moratränaren.

Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget ledningen genom Olle Sandström. Men det fick inte bli segermålet, för innan 90 minuter hade gått, kvitterade Johan Skoglund och räddade en poäng åt Hulån.

Skoglund var för övrigt gästernas bäste spelare. I Mora går högsta betyget till mittbackarna Marcus Mattsson och Andreas Ericson. Plus också till Jon Åslund och Ulf Gruschka.

- Men vi spelade inte som ett lag, var betyget Ericson gav sina mannar.

Målen: 1-0 Olle Sandström, 1-1 Johan Skoglund.

ISTORA TUNA-MALUNG 0-5 (0-4)

Malungs IF:s Martin Olsson var på riktigt målhumör då man i går kväll mötte Stora Tuna IK i norrfemman.

Olsson gjorde alla fyra mål då Malung i den första halvleken ryckte ifrån. Till slut vann gästerna med 5-0.

MIF satte högsta fart direkt från start. Stora Tuna hängde inte alls med i svängarna och man hade stora problem att hålla ordning på denne Olsson.

Matchen var naturligtvis avgjord efter den första halvleken och i den andra tappade Malungsspelarna lite av skärpan. Samtidigt ryckte Stora Tuna upp sig något och ett par gånger var man nära att få till ett tröstmål.

Men matchens sista mål gjorde ändå gästande Malung, som därmed hakar på i toppen.

Fyra mål ger självklart Martin Olsson toppbetyg. Trots fem insläppta mål var mittbackarna Kristoffer Karlsson och Jonas Rydén bäst i hemmalaget.

Målen: 0-1 Martin Olsson, 0-2 Martin Olsson, 0-3 Martin Olsson, 0-4 Martin Olsson, 0-5 Björn Holmberg.

Mer läsning

Annons