Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i norra femman

Annons

HAIK-DJUMO/S 1-5 (0-3)

Trots en viss uppryckning efter pays kunde Hälsinggården inte alls hota serietvåan som vann en säker och stabil seger, ungefär som siffrorna antyder.

Djurmo/Sifferbo gjorde bland annat 3-0 alldeles före paus vilket gav trygghet inför andra halvlek.

Hemmalaget var viljelöst och oengagerat före paus men ryckte upp sig en aning i den andra och var lite på gång när Imad Amjad reducerade till 1-3.

Men gästerna, som spelar seriefinal mot Gagnef i morgon, vann till sist stort och säkert.

Bäst i Djurmo var mycket skicklige försvarsspelaren Emanuel Stenback tillsammans med Per Holgersson på mitten och anfallsduon Kristoffer Melin och Tobias Dragsten.

HAIK? Många kan bättre.

Målen: 0-1 Kristoffer Melin, 0-2, Håkan Wirgin, 0-3 Håkan Wirgin, 1-3 Imad Amjad, 1-4 Kristoffer Melin, 1-5 Tobias Dragsten.

KLYKEN-SUNDBORN 3-3 (1-0)

En match med två ansikten. I första halvlek total hemmadominans. Klyken kunde ha gjort både två, tre och fyra mål på de chanser man skapade.

Efter paus svängde det helt. Nu var det Sundborn som angav takt och ton. Sundborn vände 0-1 till 3-1 och i det läget talade allt för gästerna.

När Klyken dessutom fick målvakten Mats Gustafsson (vem annars?) utvisad tycktes det kört.

Men under de sista tio minuterna, med en man mindre, kunde Klyken både reducera och kvittera.

- Oavgjort var rättvist och en poäng är jag förstås nöjd med tanke på hur andra halvlek gestaltade sig, säger Klykens spelande tränare Ola Östergren, som för övrigt själv inledde målskyttet.

Jämnt överlag i båda lagen, men Sundborn hade planens främste spelare i Anders Koij.

Målen, Klyken: Ola Östergren, Magnus Sälgström (straff) och Daniel Nätt. Sundborn: Lars Åkerlund, Erik Stenman och Andreas Karlsson.

NORNAN-AMSBERG 4-1 (1-1)

En match där Nornan hade mest att spela för och det märktes.

Tabelltrean Amsberg stod inte alls att känna igen och i och med förlusten försatte laget också definitivt chansen att nå ikapp Djurmo/S på kvalplatsen.

I förra matchen tappade Nornan en 2-0-ledning mot Sundborn i andra halvlek, den här gången var Malungsforslaget betydligt mer skärpt efter paus.

Nornan gick från 1-1 till 4-1 de sista 45 minuterna och tog en såväl välmotiverad som välkommen seger.

Bäst i hemmalaget var målvakten Patrik Johansson, Martin Gudmarsson och Gabriel Åslund. I ett blekt Amsberg plussar vi endast för Håkan Leu.

Målen: 1-0 Patric Isacsson, 1-1 Håkan Leu, 2-1 Anders Fredriksson, 3-1 Anders Söderström, 4-1 Björn Holmberg.

Mer läsning

Annons