Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i fotbollsfyran

Annons


AVESTA-VIKA

0-1 (0-0)

Målet: 0-1 (78) Anders Kjelsson.

Domare: Mats Lindgren, Mora.

Publik: 100

Häftigt regn- och åskväder ställde till problem och tvingade fram en ofrivillig paus efter cirka en halvtimmas spel. En kvarts extra paus som inte minst gjorde hemmalaget gott då Vika hade kopplat ett visst grepp.

Men när vädret och spelet nomaliserades var det ändå Vika som hade det mesta och det bästa även om Avestas unga, talangfulla lag spelade riktigt bra och hade några vassa konttringar.

Segermålet kom med en knapp kvart kvar. En frispark hamnade hos Anders Kjellsson som slog in den.

En som helhet rättvis seger som gladde spelande tränaren Peter Tillman extra mycket med tanke på att hans lag saknade några vviktiga spelare.

- Det var starkt att vinna med tanke på att Johans Hansson, Ola Gren och Kjell Wiksten inte var med.

Jonas var avstängd, de övriga skadade.

Nu var det framför allt den kollektiva insatsen i Vika som var bra och till sluyt avgörande.

- Men Avesta imponerade. De har flera unga, duktiga spelare och säkert ett bra lag på gång, sa Tillman.

Segern innebär också att Vika finns med i tätstriden när serien tar sommarlov.

- Det är viktigt att inte tappa några poäng om vi ska kunna utmana Korsnäs och Kvarnsveden. Och det vill vi göra i höst, sa tränare Tillman.

SÄTER-LÅNGSHYTTAN

2-1 (1-1)

Målen: 1-0 Erik Seger, 1-1 Hans Henningsson, 2-1 Erik Seger.

Domare: Daniel Nygren, Ludvika.

Publik: cirka 160

Erik Seger har gjort flera avgörande mål för Säter i år.

Även i gårdagens derby mot Långshyttan var det han som såg till att Säter tog hand om samtliga tre poäng.

Säter vann med 2-1 och Seger gjorde båda målen.

Säter började bäst och hade ett klart grepp de första 20 minuterna. Laget kom ofta runt på kanterna genom yttermittfältarna Tobias Andersson och Besnik Nuhui.

Andersson var även inblandad i det första målet. Han hann ikapp en boll som LAIK-målvakten Patrik Högberg skulle rulla ut över linjen och slog in den till en omarkerad Erik Seger.

LAIK började bäst i den andra halvleken och kvitterade rättvist efter sex minuter, då Hans Henningsson nickade in en frispark.

Därefter började närkamperna bli allt tuffare. Ett par spelare ådrog sig lindrigare skador innan den tuffaste smällen inträffade efter ungefär 20 minuters spel. Tomas Eibrant fick en smäll i huvudet bakifrån. Matchen avbröts i några minuter och Eibrant hämtades senare med ambulans.

För LAIK blev den här perioden i matchen olycklig. Strax efter Eibrants skada gjorde Säter sitt segermål. LAIK-spelarna protesterade och ville ha målet bortdömt för offside. Undertecknad stod bra till och kan förstå protesterna.

Några minuter senare fick Johan Bodin sitt andra gula kort för en filmning. Därmed fick LAIK avsluta matchen med en man mindre. Trots det lyckades laget pressa tillbaka Säter den sista kvarten.

Yttermittfältarna Tobias Andersson och Besnik Nuhui märktes mest i ett kämpande Säter. LAIK:s bästa lagdel var backlinjen med Danne Jonsson i spetsen. Övriga får godkänt för den andra halvleken.

TUNABRO-MALUNG

2-1 (2-1)

Målen: 1-0 (19) Roger Forsman, 2-0 (38) Janne Magnusson och 2-1 (42) Håkan Lissel.

Domare: Jörgen Edvardsson, Krylbo.

Det blev uddamålsseger, 2-1, för Tunabro när Malung gästade Gyllevallen i går. Det rättvisa i resultatet kan förstås diskuteras, men sett till chanser var det nog logiskt att de tre poängen hamnade i Tunabros ägo.

Första halvlek gick till Tunabro. Man var rappare i både ben och huvud.

Första riktigt heta chansen stod dock Malung för. Mikael Pettersson träffade i 14:e minuten stolpen.

Roger Forsman gav hemmalaget ledningen med 1-0 i den 19:e minuten. Ett distinkt och bra skott efter att Janne Magnusson svarat för förarbetet.

I 38:e minuten var det ombytta roller. Roger Forsman slog ett väl avvägt inlägg frön högerkanten som Janne Magnusson elegant satte pannan till.

Malung fick ett reduceringsmål innan pausvila genom Håkan Lissel.

I Tunabro växte mittbacken Andreas Nyhlin efterhand och var mot slutet ett jätte. Plus i kanten även för mittfältaren Mikael Sjöström.

Magnus Helin är redan rosad i Malung. Försvararen Ingemar Johansson var en rese och framåt krävde Håkan Lissel ständig bevakning.

KVARNSVEDEN-ASPEBODA

7-0 (4-0)

Målen: 1-0 (9) Roger Blomqvist, 2-0 (12) Björn Karlsson (frispark från 35 direkt i mål), 3-0 (24) Tomas Nordlöv, 4-0 (38) Fredrik Jonsson, 5-0 (73) Conny Olsson, 6-0 (75) Björn Karlsson, 7-0 (90) Conny Olsson.

Gula kort: Kvarnsveden: Fredrik Jonsson, Aspeboda: Stefan Englund (avstängd nästa match).

Domare: Per Hedström, Ludvika.

Publik: 100.

Kvarnsveden behåller serieledningen över det nästa fyra veckor långa serieuppehållet i division IV.

Vårepilogen mot Aspeboda på IP gav förkrossande 7-0 (4-0) i en match, där hemmalaget dominerade större delen av tillställningen men där kanske siffrorna blev lite väl stora till slut.

- Det tycker i alla fall jag, menar Jonas Björkman, Aspebodacoachen, som kunde konstatera tre mål i baken redan under första halvan av första halvlek.

- Jag tycker vi hade ett gott grepp första halvtimmen i andra halvlek. sen orkade vi inte under slutkvarten och då rann det iväg.

Hemmalaget gav ett stabilt intryck. Försvaret spelade ramstarkt och det som passerade tog Jon Eriksson i målet hand om, ett par räddningar var i den högre skolan ska sägas.

- Jag tycker hela laget gav ett stabilt intryck i dag, myser tränare Thomas Hultgren.

Aspeboda, som lyft sig i slutskedet av vårsäsongen, 12 poäng av 18 möjliga i de senaste sex matcherna, har stora problem med laget.

- Tio spelare är borta, fler försvinner nu och dessutom får vi Stefan Englund avstängd i nästa match. Så visst kunde läget vara bättre, säger Jonas Björkman.

Lagets främste nu var Johan Johnsson, i övrigt var det tungt på många händer och fötter.

I Kvarnsveden var det ingen som föll ur ramen. Plumparna den senaste tiden var, vad vi kan förstå, högst tillfälliga och kan laget bibehålla den inställning och det spel man visade långa stunder i går lär hösten kunna bli riktigt rolig.

VÅMHUS-KORSNÄS

1-5 (1-3)

Målen: 0-1 Martin Möller, 0-2 Lars Svan, 1-2 Magnus Palm,

1-3 Marcus Carlsson, 1-4 Marcus Carlsson, 1-5 Marcus Rohlén.

Domare: Leif Johansson, Malung.

Publik: ca 100.

Det ville sig inte för Våmhus i gårdagens match mot Korsnäs i fotbollsfyran.

Våmhus hamnade tidigt i underläge, men laget ryckte upp sig och såg ett tag ut att kunna skaka topplaget Korsnäs.

Första halvleken inleddes med en chock öppning för Våmhus. Redan i första minuten gjorde Korsnäs 1-0 genom Martin Möller.

Och fem minuter senare utökades ledningen med 2-0, efter att Våmhusförsvaret blivit stillastående. Det var Lars Svan som nätade för Korsnäs.

Underläget fick Våmhus att vakna och lagets alla lagdelar började genast visa en bättre aggressivitet. Och Våmhus nyvunna vilja gav utdelning efter 14 minuter, när Andreas Hägglund löpte sig fri på sin kant och slog ett härligt inlägg som nådde Magnus Palm framför mål.

Magnus gjorde inga misstag, utan placerade bollen enkelt i mål för Våmhus.

Reduceringen för Våmhus stärkte laget ännu mer och det blev hela tiden farligt, när man gick till anfall. Magnus Palm oroade Korsnäsförsvaret med sina farliga löpningar.

Ett kvitteringsmål låg i luften för Våmhus och mycket talade för att det skulle lyckas innan paus.

Men i stället för kvittering, så lyckades Korsnäs utöka ledningen i slutet av halvlek. Våmhus tappade folk i anfallet och det utnyttjade Korsnäs.

Korsnäs Markus Karlsson var sist på bollen, efter att ha fått ett fint inlägg på fötterna.

I inledningen på andra halvlek kunde Korsnäs utöka sin ledning till 1-4. Återigen var det Markus Carlsson som var påpassligt framme.

Korsnäs var det bättre laget i andra halvlek. Lagets passningsspel var ett strå vassare än Våmhus och en kvart innan slut fastställdes slutresultatet med 1-5 till Korsnäs.

Det var Korsnäs Marcus Rohlén som kunde näta i Våmhusmålet.

-Vi var på gång ett tag i matchen. Men några bjudningar från oss ledde till att Korsnäs kunde dra i från och tillslut vinna, säger spelande tränare Stefan "Lillis" Eriksson.

BULLERMYREN-VULCANUS 0-0

Domare: Tony Edwardsson, Avesta.

Publik: Cirka 50.

En händelsefattig första halvlek, och raka motsatsen i andra.

Lagen hade en varsin halvlek, så slutresultatet 0-0 får ses som rättvist.

- Vi gör en bra match med tanke på att vi har sju spelare borta, sa BIK-tränaren Göran Arnberg, för dagen sittande på bänken på grund av ett gult kort för mycket.

Första halvan var ungefär lika trevlig som vädret (regn och rusk).

Bollen nådde fram till mittlinjen, men sedan tog det stopp.

Roligare skulle det bli efter paus.

Målchans i nästan varenda anfall, inget organiserat spel, en matchbild helt i publikens smak, något som även V/G-tränaren Thomas Blomberg påpekade.

- Det var skapades en massa chanser åt båda hållen, en härlig match sett från publikens sida, sa "Blomman".

Per Forsberg oroade hemmaförsvaret varenda gång han kom rättvänd med bollen, och hade även en nick i stolpen som vållade Andreas Säfström vissa problem.

Sedan var det Bullermyren för hela slanten.

I den 71:a minuten tilldömdes BIK en straff, varpå Anders Rahm-Nilzon slog mitt på Andreas Backström i hemmamålet, en dåligt slagen straff.

Straffen följdes upp av en kraftig "Bullis"-offensiv med två träffar i virket av Markus Tuori respektive Thomas Källström, men närmare än så kom man inte och bataljen slutade 0-0.

- Sett till målchanserna så kunde vi har vunnit med ett par mål, men med tanke på alla skador och avstängningar så tycker jag att vi får vara nöjda med en pinne, sa Göran Arnberg.

Lika nöjd var Thomas Blomberg.

- Vi gör en kanonmatch idag, vi kontrollerade i alla fall första halvlek totalt, sen i andra blev det lite upp-och-ner-fotboll..

Bäst i hemmalaget var Andreas Nilsson och Diamant Salihu, medan Vulcanus hade sina toppar i redan nämnde Per Forsberg och Thomas Angelin.

Mer läsning

Annons