Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i division 4 i går

Annons

VIKA-VÅMHUS 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (43) Anders Kjellsson, 1-1 (84) Daniel Nyström, 2-1 (88) Stefan Englund (straff)

Domare: Ermin Coralic, Ludvika.

Publik: 75.

Räkna inte bort Vika förrän matchen är över.

Ännu en gång grejade laget segern i slutminuterna. Segermålet kom på straff med bara två minuter kvar.

Snöpligt för Våmhus som nog trodde på poäng sedan Daniel Nyström kvitterat till 1-1 bara några minuter tidigare.

Men det var en av väldigt få gånger som Våmhus kom ända fram till ett avslut på mål. Allt för ofta slogs sista passningen bort.

- Jag tycker vi vann rättvist även om vi sjönk alldeles för långt ner med laget i andra halvlek, tyckte målskytten Anders Kjellsson som gjorde 1-0 i den första halvleken.

- Jag är nöjd med vårt spel, frånsett att vi slog bort den sista passningen alldeles för ofta, sa Våmhus tränare "Pirro" Backsell.

Därmed blev bollinnehavet inte speciellt effektivt.

Vika, som fått en utmärkt start i serien och tagit sju av nio poäng, var avsevärt mer bestämt.

Laget hade sin store spelare i Stefan Englund som dominerade defensivt. Han satte också segerstraffen säkert.

Även David Czuczor var företagsam och hade del i båda målen.

I ett jämnt Våmhus, som förlorade för första gången i fyran i går, var målvakten Fredrik Hjelm den som märktes mest med ett mycket stabilt spel.

- Ja, han var mycket bra. I övrigt tycker jag alla kämpade väl, ansåg Backsell.

TUNABRO-DJURMO/S 3-3 (1-1))

Målen: 0-1 (4) Christian Söderström (straff), 1-1 (26) Jan Magnusson, 2-1 (63) Anders Holst, 2-2 (67) Anders Jansson, 3-2 (87) Andreas Nylin, 3-3 (88) Björn Nilsson.

Domare: Daniel Nygren, Ludvika.

En match som svängde rejält och där slutresultatet trots allt får betraktas som rättvist.

- Fram till 1-1 spelade vi riktigt bra och hade bud på 2-0, säger Djurmo-tränaren Lennart "Albin" Andersson.

Gästerna inledde piggast och tog också ledning på straff redan i den fjärde minuten.

Tunabro arbetade sig in i matchen och när Janne Magnusson nickade in 1-1 i den 26:e minuten var det inte direkt oväntat.

Den andra halvleken såg ut ungefär som den första. Djurmo/Sifferbo inledde bäst och redan efter åtta minuters spel hade Pär Källs bränt två frilägen, det andra avslutade han med att placera bollen i ribban.

Likt den första halvleken tog Tunabro över spelet mer och mer i den andra halvleken och tog också ledning på nick genom Anders Holst.

Bara fyra minuter senare kvitterade Djurmo/S på nick och faktum är att samtliga fyra mål i den andra halvleken kom på nick.

De flesta kring Gyllevallen trodde på hemmaseger när mittbacken Andreas Nylin stångade in 3-2 med drygt fyra minuter kvar att spela, men klockan hann inte ens ticka en minut innan Björn Nilsson, med huvudet, förpassade en långlyra in bakom en passiv Johan Eriksson i hemmamålet.

Förutom det svaga ingripandet gjorde Johan en mycket bra match och svarade för ett par kvalificerade räddningar.

I övrigt plus till Andreas Nylin och Mikael Sjöström i Tunabros backlinje.

- Visst känns det bittert att tappa segern som vi gjorde men serien är lång och det jämnar ut sig, konstaterar Tunabros tränare Kenny Hermansson, vars lag fortfarande har en nolla i segerkolumnen.

Djurmo/S har å sin sida ännu inte förlorat efter tre omgångar, även om det var mycket nära i går.

- Men det hade varit orättvist om vi inte fått med oss en poäng, säger "Albin".

Bäst i Djurmo var Anders Jansson i backlinjen, Martin Linnros på mitten och Pär Källs längst fram.

SAXDALEN-V/G-KVARNSVEDEN 1-1 (1-1))

Målen: 0-1 (7) Fredrik Jonsson, 1-1 (35) Mats Naucler.

Domare: Martin Johansson, Säffle.

Publik: 50

Saxdalen-V/G tog sin första poäng i fotbollens Dalafyra när laget på fredagskvällen spelade 1-1 (1-1) på Furulidens IP mot Kvarnsvedens IK.

Ett resultat som hemmalagets Christer Fridlund, lagledare, jublade åt.

- Jag tycker vi gör en mycket bra insats, strålade Christer direkt efter slutsignalen medan KIK:s tränare Tomas Hultgren hade svårt att hitta några ljuspunkter i sitt lag.

- Nej, jag tycker det var en riktigt dålig match, sa "Hulta" och fortsatte:

- Vi var inte på tårna, och alltför blödiga framför mål.

Saxdalen, som inlett piggt, råkade ut för rena kallduschen när Fredrik Jonsson i den sjunde minuteen gjorde 1-0 på nick, efter en väl avvägd frispark av Mathias Letterfelth.

Kvitteringen, som var rättvis, dröjde till den 35:e minuten. En långboll från försvaret skarvades vidare av Mats Naucler och 1-1 var ett faktum.

Om första halvlek varit händelserik och där även KIK noterat en stolpträff så blev andra akten klart sämre. Om man bortser från de sista fem minuterna då gästerna stormade fram på bred front för att åstadkomma ett segermål. Då var Saxdalen-V/G riktigt illa ute.

Till de som förtjänar extra betyg i hemmalaget hörde målvakten Andreas Backström. Bra var också fyrbackslinjen med extra plus för Mustafa El Hachmi, Lars-Åke Wallenstein och Anders Karlsson. På mittfältet kvicknade Tobias Gustavsson till ordentligt i andra halvlek medan Roger Nilsson gick motsats väg. Bland kedjespelarna märktes Mats Naucler, 41, mest.

I Kvarnsveden, som enligt sin tränare svarade för ett bottennapp, plussar tidningen, trots allt, för Fredrik Jonsson, Björn Karlsson, Magnus Taaro och Robert Höök.

BULLERMYREN-ISLINGBY 3-2 (2-1))

Målen: 1-0 (37) Merdad Bahramian 1-1 (38) Daniel Wiklund (straff), 2-1 (42) Ove Nilsson, 2-2 (55) Daniel Wiklund, 3-2 (69) Tomas Fransson.

Domare: Johan Andrén, Falun.

Publik: 100

Ingen fotbollspropaganda.

I årets första Borlängederby i Dalafyran bjöds det inte på någon större underhållning mellan Bullermyren och Islingby. Däremot var det spännande ända fram till slutsignalen.

- Oerhört skönt. En strong arbetsinsats av killarna, berömmer "Bullis"-tränaren Olle Andersson sina adepter efter 3-2-segern.

Bäst i hemmalaget mittbacken Ove Andersson. Anders Simonen, Peter Hansson, Merdad Bahramian och Felix Lövgren förtjänar också överbetyg.

I Islingby var Magnus Klasson och Erik Nilsson de största orosmomenten.

ÖSTANSBO-AVESTA 1-2 (0-0))

Målen: 0-1 (65) Christian Eriksson, 1-1 (77) Anders Stenström, 1-2 (80) Bernhard Nyström.

Domare: Ulf Johansson, Säter.

Publik: 66.

I går märktes det att Östansbos IS ännu inte växt i fyrankostymen, Hemma på Björkliden blev det förlust med 1-2 mot Avesta AIK, som därmed tog säsongens första seger Och utan tvekan var det en rättvis seger för gästerna.

Klart bäst i hemmalaget var Jimmy Strandberg. Hos gästerna märktes Christian Eriksson och Serkan Sahin.

Mer läsning

Annons