Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i division 4

Annons

VIKA-ASPEBODA 4-2 (4-1)

Målen: 1-0 Anders Kjellsson, 2-0 Niklas Malmbring, 2-1 Mats Jonsson, 3-1 Jöran Lindqvist, 4-1 Henrik Robertsson, 4-2 Anders Koij.

Domare: Johan Andrén, Falun

Publik: Ca 60.

Det är stor skillnad på toppen och botten i division 4 i Dalarna. Den uppfattningen fick man i vart fall av Faluderbyt Vika-Aspebodas första halvlek igår kväll.

Utan att behöva anstränga sig speciellt mycket, kunde Vika gå ifrån till 4-1 i halvtid.

Men vad hände egentligen sedan? För oss vid sidan av planen verkade det som Vika mer eller mindre tappade intresset för matchen. Att man var nöjd med 4-1.

- Men så var det egentligen inte, suckar Vikas spelande tränare Anders Kjellsson. Vi försökte jobba på, men det ville sig inte. Aspeboda var riktigt taggade, och vi gjorde kanske säsongens sämsta halvlek.

Aspeboda vann faktiskt andra halvleken med 1-0, vilket innebar 4-2-seger för Vika. Men det var en seger som borde ha kunnat vara skyhögt mycket större.

- Det kan tyckas så, medger Kjellsson. Men samtidigt måste jag ge en eloge till Aspeboda, som fortsatte att kämpa matchen igenom.

Aspeboda ligger i "bottenträsket" av fyran just nu. Helt utan poäng efter sju matcher.

- Det ser inte lovande ut, säger Aspebodas tränare Leif Mårtensson. Men jag tycker ändå att vi gör en ganska bra andra halvlek mot Vika, och det är 15 omgångar kvar. Vi tänker inte lägga oss att dö redan nu. Börjar vi få bättre utdelning på våra chanser, kan vi nog hänga kvar i serien. I Vika var det backarna Magnus Pettersson och Peter Moberg som visade bästa takterna i första halvlek. Framåt anförde Anders Kjellsson sina styrkor på bästa sätt, och både Jöran Lindqvist och Niklas Malmbring imponerade. I andra halvlek kunde alla säkert bättre . . .

Aspeboda hade sina klart bästa spelare i Anders Koij, som bland annat gjorde ett tjusigt nickmål, och Stefan Englund. Tyvärr var de individuella prestationerna i laget i övrigt mera framträdande än lagspelet.

SÄTER-DJURMO-SIFFERBO 2-3 (2-2)

Målen: 1-0 Sven-Erik Sahlström, 1-1 Kristoffer Melin, 1-2 Tobias Dragsten, 2-2 Erik Seger, 2-3 Per Källs.

Domare: Leif Johansson, Malung.

Publik: cirka 100.

- Jag vet inte om de hade tre målchanser. Ändå gjorde de tre mål.

Sätertränaren Peter Uhlbäck var mycket besviken efter hemmaförlusten mot Djurmo/Sifferbo, 2-3. Det går att förstå besvikelsen hos Uhlbäck. Hans lag var nämligen det spelmässigt bättre laget och hade säkert tiotalet chanser.

- Men vi kan inte skylla på marginalerna hela tiden heller. Vi är helt enkelt för dåliga. Förvarsspelet var på tok för tamt i dag och framåt saknade vi rätta skärpan.

Gladare var då Lennart Andersson, gästernas tränare.

- Kul med tre nya poäng. Men jag hade inte sagt något om det hade blivit oavgjort heller.

Riktigt så få chanser som Uhlbäck fick det till hade inte Djurmo/Sifferbo. Men nästan. Laget vaskade fram ytterligare ett par chanser.

Säter hade dock betydligt fler och borde nog ha avgjort matchen id en första halvleken. Att det stod 2-2 i halvtid var smickarande siffror för gästerna.

Efter en kvart i den andra hade Säter ett gyllene läge att avgöra, då laget tilldömdes en straff. Den räddades dock av målvakten Kjell Uppling.

- Hade han inte tagit den, så kunde vi lika gärna ha blivit utan poäng, sade Lennart Andersson.

I den 21:a minuten tog i stället Djurmo/Sifferbo vara på en försvarsmiss i Säter. Per Källs blev framspelad av Kristoffer Melin och satte 2-3. Melin blev något av hjälte i sitt lag med ett mål och två framspelningar. Han gjorde själv första målet och slog sedan hörnan som Tobias Dragsten nickade in.

Dragsten hörde till de bättre i sitt lag tillsammans med blott 17-årige vänsterbacken Mattias Linnros.

I Säter jobbade Erik Seger hårt i anfallet. Betyget dras dock ned något på grund av för många brända chanser.

Till sist, fulast för kvällen: Säterbacken Jonas Sjöholm som efter att ha ramlat omkull i en närkamp tog sats i 20 meter, enbart för att sätta in en armbågstackling på en motståndare. Det gula kortet kunde mycket väl ha varit rött...

I smällen blev även en medspelare till Sjöholm liggandes. Lyckligtvis ådrog sig ingen av spelarna några allvarliga skador.

Jonas Källström, som gjorde comeback i Säters förra match, deltog inte mot Djurmo/Sifferbo. Kanske var det skillnaden mellan vinst och förlust.

Mer läsning

Annons