Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssen kommer - kanske

Annons

Redan i måndags skulle han ha dykt upp på Mora IK:s första ispass i Älvdalens ishall.

Men han saknas fortfarande.

Den vi talar om är den ryske ishockey-backen Andrei Koserev som via sin agent tagit kontakt med MIK för att få visa upp sig för klubben och eventuellt ta en plats i elitserienykomlingen från Ovansiljansbygden.

- Det senaste vi hörde var att det blivit en del visumbekymmer för honom, men att han är pågång. Det var som sagt hans agent som tog kontakt med oss, säger Jan Simons, klubbdirektör i Mora IK, och fortsätter:

- I grunden räknar vi inte med någonting i nuläget, samtidigt som vi går in med öppna ögon i det hela. Det är upp till honom att berätta vad han kan på isen för Harald (Lückner) och Micke (Westerling). Därefter kan vi ta ett beslut i ärendet om drygt två veckor.

Simons berättar att Andrei Koserev är 28-29 år. Han är en stor back som de senaste tre åren spelat med St Petersburg och bland annat haft Peter Nylander som klubbkompis. Koserev har även varit hockeyproffs i USA och Kanada.

- Vi säjer inte nej till att värva en icke EU-medborgare, men det ska vara en hockeyspelare med bra kvalité, samt ha styrkan och tuffheten. Två forwards och en back är vad vi fortfarande vill utöka A-truppen med, säger Jan Simons.

Moratränaren Harald Lückner säger att han gärna inte vill spekulera om ryske Koserevs eventuella ankomst till Älvdalens ishall.

- Det viktiga är nu att bland annat få gång hela laget på isen, säger Moratränaren, och ser fram mot ytterligare nötande med isövningar i Älvdalens ishall.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons