Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysaravslutningen

Annons

De två senaste matcherna har BSK gjort totalt tre mål. Nu blev det 13 stycken. En rejäl förbättring med andra ord.

- Skönt att det lossnade, inte minst för vårt självförtroende. Idag kunde vi verkligen spela ut. Positivt att det även var stor spridning på målskyttarna, menade Fredrik.

Sista omgången, som spelas nu till helgen, blir en riktigt rysare. Då möter BSK Nykvarn borta, som ligger tre poäng före. Även Tillberga, som vann mot Trollbäcken, är inblandat i bottenstriden och parkerar just nu på kvalplatsen, också dem tre poäng före BSK.

- Vi måste vinna för att slippa degradering. En vinst kan betyda kvalplats eller nytt kontrakt. Vi fokuserar enbart på att vinna och sedan får vi se hur långt det räcker, understryker Zetterström.

BSK besegrade dock Nykvarn på hemmaplan med 11-9.

- Där borde vi vunnit med mycket större siffror. Vi var klart bättre, minns Fredrik.

BSK trummade igång direkt från start och efter redan en och en halv minut gjorde Tomas Andersson 1-0. Men sedan slog hemmalaget av på takten och gästerna kvitterade efter drygt åtta minuter spelade.

Resterande delen av första perioden dominerade sedan BSK. Borlängekillarna ryckte från 1-1 till 5-1.

- Skillnaden idag, jämfört med tidigare matcher, är att vi sätter chanserna. Bättre skärpa helt enkelt. Men visst, vi kunde ha gjort ännu fler mål, tyckte Fredrik.

Extra positivt, var förstås att BSK gjorde mycket mål då målskillnaden med största sannolikhet blir helt avgörande.

I inledningen av andra perioden slappnade BSK av en aning och gästerna tilläts göra både 5-2 och 5-3. Men hemmalagets replik kom omgående genom duktige Magnus Persson, som svarade för en grann prestation då han "tunnlade" motståndarbacken och placerade kyligt in bollen.

I sista perioden var det BSK för hela slanten och hos gästerna var det uppgivet.

- Sådana här gånger kan det bli lite avslaget ibland men jag tyckte att vi höll skärpan väl uppe, säger Fredrik.

Bäst i BSK var tremålsskytten Magnus Persson tillsammans med Daniel Sjöö.

- Nu är det bara att se fram emot matchen mot Nykvarn. Inställningen blir i alla fall inga problem, lovar Fredrik Zetterström.

Och ja, annat vore väl lite märkligt. BSK har trots allt avgörandet i egna händer. Vid en seger mot Nykvarn så blir belöningen minst en kvalplats.

Återstår att se om Borlänge SK spelar i division I även nästa säsong...

ANDERS GRANLUND

Mer läsning

Annons