Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rykten dementeras

Annons

- Det är knapert med spelare så mycket talar för att vi tar bort både herr- och damlagen i division 3 till nästa säsong, säger klubbens ordförande Ronny Axelsson.

Planerna på en elitklubb i Dalarna har tidningen berättat om tidigare och det är förmodligen med bakgrund av de planerna som rykten om att BHK skulle lägga ner sin elitverksamhet dykt upp.

- Men skulle vi lägga ner elitverksamheten måste vi ju först gå ihop med andra klubbar och bilda en ny elitklubb. Tiden är ju knapp så det är väldigt tveksamt om det hinner gå i lås redan till nästa säsong, menar Axelsson.

Däremot är det en hel del som pekar på att BHK:s lag i trean, både på herr- och damsidan, försvinner.

Borlänge HK dras också med ekonomiska problem och har leverantörsskulder som uppgår till i storleksordningen en halv miljon kronor.

Klubben har därför vänt sig till Borlänge kommun för ett borgensåtagande på en checkkredit på 500 000 kronor och enligt uppgifter till tidningen i går har kommun beviljat ett borgensåtagande.

- Jag har också hört det, men jag har ännu inte fått beskedet från kommunen. Det är bara att hoppas att det stämmer, säger Axelsson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons