Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryder räddade Leksand

Annons

Den 24-årige kanadensaren (fyller 25 på torsdag) har räddat viktiga -poäng till Leksand många gånger den här säsongen och i kvalserien har han varit tungan på vågen i tre av fyra matcher.

Mot Malmö räddade han en poäng med sitt 1-1-mål, mot Oskarshamn smällde han in två av målen i 5-2-segermatchen och i går petade han in 3-2-målet 23 sekunder in i förlängningen.

Ett mål som kom när Leksand spelade i fem mot tre.

- Men vi har haft svårt tidigare i spel fem mot tre. Men nu gick det vägen, konstaterar Ryder.

Leksands förstakedja med Michael Ryder, Mikael Karlberg och Trond Magnussen var annars långt ifrån Leksands bästa.

Trion hade svårt att få till tryck i anfallszon och inför den tredje perioden bytte Leksandstränaren "Pirro" Alexandersson in Jens Bergenström och plockade bort Trond Magnussen.

- I spel fem mot fem fick inte förstakedjan ut mycket. Det går inte att bara åka och vänta på chanserna. Därför var jag tvungen att göra en förändring, förklarar "Pirro".

Ryder var mer eller mindre osynlig långa stunder av matchen, men i slutet av matchen klev han fram och hade så när fixat segern under ordinarie matchtid.

Efter 18.23 kom han fri med hemmamålvakten Johan Asplund, som räddade första skottet men fick se Ryder slå in returen på tennis.

Domaren Morgan Johansson dömde dock bort målet för hög klubba på Ryder.

- Jag väntade på att pucken skulle komma i rätt höjd, men tydligen väntade jag inte tillräckligt länge. Det är omöjligt för mig att säga om domaren gjorde rätt, säger Ryder.

Matchen blev annars precis så tuff och jämn som väntat. Ett fysiskt starkt Nyköping hade 2-1 och kontroll på matchen en bit in i tredje perioden, men drog sedan på sig för många utvisningar och tappade matchen.

- En del utvisningar rår vi förstås för själva, men tre-fyra av de utvisningar som domaren tar finns inte, säger Nyköpings tränare Lenny Eriksson.

Fyra utvisningar för Nyköping de tio sista minuterna blev för mycket mot ett Leksand som fick hyfsad ordning på spelet i numerärt överläge.

- Det gick lite upp och ner i power play-spelet, men med matchen som helhet är jag nöjd. Nyköping är ett fysiskt starkt lag som vann de flesta av närkamperna i den här matchen. Det blir fler lag som kommer att få problem här i Nyköping, säger "Pirro" Alexandersson.

Leksand visade styrka som kunde arbeta sig in i matchen och ta över i slutet av tredje perioden.

Men ska elitseriedrömmen förverkligas behövs bättre spel och fler trepoängare.

- Men alla lag i serien är så jämna så vi får vara nöjda med två poäng på bortaplan. Nu ska vi besegra Brynäs i nästa match, säger Michael Ryder.


NYKÖPING-LEKSAND

2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (2.55) Francis Bouillon (Magnus Hedlund, Jesper Ollas) spel fem mot fyra, 1-1 (9.52) Patrik Wallenberg (Patrik Hucko).

Andra perioden: 2-1 (1.10) Patrik Wallenberg (Trent Hunter, Herman Hultgren).

Tredje perioden: 2-2 (11.49) Jesper Ollas (Michael Ryder, Mikael Karlberg) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2-3 (0.23) Michael Ryder (Magnus Hedlund, Francis Bouillon) spel fem mot tre.

Skott: 30-40 (14-10, 6-15, 10-14, 0-1).

Utvisningar, Nyköping: Thomas Skogs 2+2, Kim Cannerheim 2+2, Patric Blomdahl 2, Patrik Wallenberg 2, Robert Åndberg 2, Herman Hultgren 2, Patrik Hucko 2, Lagstraff 2. Leksand: Johan Witehall 2, Francis Bouillon 2, Niklas Persson 2, Mikael Karlberg 2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 5 146.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons