Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune axlar rodret

Annons

- Förutom att jag skött en hel del på distans har jag varit uppe fyra-fem gånger. Jag har stannat några dagar varje gång, säger Rune som ska arbeta kvar som polis i Göteborg till och med friidrotts-EM.

Under de senaste dagarna har Engström varit i Falun och bland annat diskuterat och plannerat tillsammans med sin assisterande tränare Patrik Bäck.

Den avgående sportchefen blir alltså - något överraskande - assisterande tränare för herrlaget.

- Den lösningen har vuxit fram succesivt under våren när vi pratats vid, och blev definitivt klar härom dagen, säger Rune.

- Vi har kört ganska tuff försäsongsträning i två månader redan Förutom styrka och kondition på vanligt sätt har vi kört en hel del brottning. Jag har goda erfarenheter av det.

Erfarne Engström har nämligen bilden helt klart för sig:

- För de lag som ska hävda sig i elitserien finns inga genvägar. Det är bara stenhård träning som gäller. I augusti blir det träning sex dagar i veckan, ibland med dubbla pass.

Men Engström ser också sitt arbete mera långsiktigt.

- Det gäller inte bara arbetet med herrlaget, det gäller hela föreningens uttveckling, säger Eng-ström.

Bortsett från innebandy, vilka är dina första intryck av Falun?

- En mysig stad, lagom stor för mig som kommer från Kiruna från början. Falun tycks vara både en skön vinter- och sommarstad.

För Patrik Bäck innebär tränaruppdraget att han släpper sportchefsjobbet nästan helt.

- Jag kommer fortfarande att hålla i kontrakt och spelarrekrytering på herrsidan, bland annat tillsammans med Rune. Men arbetet med damlaget kommer jag att släppa helt. Där får någon annan ta över.

Engström är deltidsanställd som tränare men kommer att arbeta med lite övriga delar i klubben plus sitt företag som sysslar med föreläsningar och utbildningar.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons