Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ruinserien"

Annons

"Ruinserien" riskerar att bli en ännu mer kostnadskrävande serie...

Men Karlsbyhedens ordförande Håkan Hedman tar det ändå med ro.

- Att Kalix åkte ur betyder inte något direkt sett ur vår ekonomiska synvinkel. Om det är tre eller fyra lag där uppe är ju ganska ointressant. Vi måste ändå åka dit två gånger, säger Hedman.

- Men sedan beror det naturligtvis på vilka lag vi får med oss i samma serie efter nyår. Då kan det bli ytterligare norresor, säger han.

Förutom något överraskande nedflyttade Kalix finns ju också Karlsborg, Nyborg och nykomlingen Eurocity, som är ett ganska nybildat lag från Haparanda, och Torneå, med både finska och svenska spelare.

- Två resor till Norrbotten kostar mellan 75000-80 000 kronor, säger Hedman.

Det kan alltså bli två till efter nyår.

- Det är klart att division 1 norra i bandy är en serie med större kostnader än vad klubbarna har intäkter från publik och liknande, säger Hedman.

Och något annat än en plats i den nordligaste serien kan Håkan inte tänka sig:

- Nej, det är nog ganska självklart hur den ska se ut. Förutom Kalix, Karlborg, Nyborg och Eurocity blir det Selånger, Söderfors, Skutskär och vi, spekulerar Hedman.

Grängesberg lär alltså inte riskera att hamna där.

Men den kommande vinterns serie blir också en övergång till en ny serieform. Exakt hur den ska se ut vet ingen ännu men det spekuleras i två tolvlagsgrupper.

- Jag vet ärligt sagt inte hur det blir men helt klart är väl att division 1-grupperna ska bantas och att en hel del lag kommer att flyttas ner, säger Håkan Hedman.

Om, när och hur beslutet ska tas vet dock Karlsbyhedens ordförande lika lite om som någon annan just nu...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons