Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross och Pihlström åter i Smidjegrav

Annons

- Hela familjen trivs bra i Mora och det var en av anledningarna till att jag flyttade tillbaks hit, säger Patrik Ross om att han återigen finns med i Moras A-trupp.

Den sociala biten är en av ingredienserna som även spelat en avgörande för Mathias, men han poängterar även att MIK:s satsning inför årets säsong såg bra ut.

- Jag valde bland annat Mora för att de såg ut att få ett bra lag och jag tror vi har stora chanser att nå Superallsvenskan, säger Mathias Pihlström, och Patrik är inte sen att instämma.

- Fungerar vi som ett lag och kan lyfta oss en aning i år, då kan vi nå Superallsvenskan, säger Patrik och fortsätter:

- Bofors och Rögle blir förmodligen våra svåraste konkurrenter i årets södra allsvenska serie. En av nycklarna till att hamna på övre halvan av den allsvenska tabellen, är bland annat att försöka vinna våra hemmamatcher, säger Patrik.

1997-1999 spelade Patrik Ross senast i ovansiljansmetropolen och därefter blev det två år i norska laget Frisk Asker och ett år i Troja Ljungby. Innan dess har det blivit spel i finska Lukko Rauma, Södertälje och HV 71.

- Anledningen till att jag lämnade MIK senast, hade en del att göra att jag trivdes och bo utomlands och dessutom ska väl inte sticka under stolen med att det även var ganska bra betalt, säger Patrik som bland annat har Södertäljes avancemang till Elitserien 1996 som ett av sina finaste hockeyminnen.

Mathias Pihlström lämnade Mora för sju år sedan, när Randy Edmonds var tränare för klubben. Mathias erbjöds inget nytt kontrakt och drog i stället söderut och hamnade i Tranås.

- Jag spelade två i Tranås och därefter blev jag erbjuden en plats i Troja/Ljungbys trupp, och blev kvar i fem år i laget, berättar Mathias och fortsätter:

- Under den här tiden var Troja ett bra allsvenskt lag och ett roligt minne jag har från tiden i klubben är när vi under en säsong tillslut blev femma i kvalserien.

Mathias är till skillnad från Patrik, fostrad i Mora IK. Patrik har HV 71 som moderklubb.

- Jag är en ganska jämn allround spelande back, säger Mathias. Men jag tycker andra ska bedöma hur jag är som spelare.

Patrik beskriver sig själv som en forward med bland annat en bra teknik och spelförståelse. Han tycker själv att han inte ännu fått till det ordentligt under MIK:s träningsmatcher innan den allsvenska premiären.

- Jag behöver lyfta mig en aning, men målsättningen är att vara på rätt nivå i seriepremiären mot Nybro den 22 september, säger Patrik.

Trots att de nygamla spelarna har funnit sig tillrätta i Mora, så stjäl hockeyn mycket dyrbar tid för dem emellanåt. Mycket av all ledig tid förläggs därför till att umgås med familjen. En ingrediens som är nog så viktig. Lika viktig som att försöka ta Mora till Superallsvenskan.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons