Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross har ont

Annons

Båda forwardsspelarna skadade sig i segermatchen mot Leksand i tisdags.

- För min del ser det inte så ljust ut. Jag har väldigt ont i handen och kan inte ens växla när jag kör bil, säger Patrik Ross.

Anders Nilsson, som ådrog sig en rejäl lårkaka, är mer hoppfull,

- Det känns bättre än jag trodde det skulle göra. Jag ska få behandling och sedan får vi se efter värmningen inför matchen hur det känns,

Det var ingen ojusthet av någon Leksandsspelare som föranledde Nilssons lårkaka. Inte heller Ross skada föregicks av vårdslöst spel.

- Jag fastnade ihop med någon och vred till handleden. Hade jag släppt min klubba, kanske jag klarat mig, men nu gjorde jag inte det och det högg till rejält, berättar Patrik.

Han provade ett byte efteråt, men smärtan i handen var för stark. MIK-läkaren Thomas Marnéus gav honom en spruta, men trots det gick det inte att fortsätta.

- Jag tappade känseln i några fingrar. Hade det varit vänsterhanden, kanske det kunnat gå, men nu fungerade det bara inte.

Även Ross ska testa under torsdagens värmning.

Han är dock inte lika optimistisk som Nilsson och det mesta talar för att poängkungen missar matchen mot Malmö samt lördagens möte i Globen med Hammarby.

- Vi har ett bra lag och det går nog lika bra utan mig, säger Patrik ödmjukt.

Nilsson vill dock för allt i världen inte missa den dramatiska avslutningen som kvalserien ser ut att gå mot.

- Luften gick ur oss lite efter förlusten mot Skellefteå. Men efter segrarna mot AIK och Leksand, har vi visat att liket lever.

- Nu är det bara att gasa på det sista som är kvar och jag tror faktiskt Skellefteå känner sig lite pressade. De hade nog redan räknat med att allt var klart, men vi ska kriga om den där elitserieplatsen, säger Anders Nilsson.

På grund av att matchen direktsänds i tv, är starttiden för matchen tidigarelagd med en halvtimme.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons