Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross gör comeback

Annons

- Jag har varit sugen ett tag att börja igen, så det här ska bara bli kul, säger den forne poängkungen.

I alla lag han spelat i tidigare har han alltid varit med i poängtoppen. Och att det ska bli någon ändring på det nu, finns det knappast någon anledning att tro. Allra helst som han tar steget ner från allsvenskan till division 2.

- Skotten sitter som vanligt, en centimeter under ribban, säger han och skrattar.

Det är ju ett tag sedan han spelade en tävlingsmatch. Men då Noretpojkarna på söndag premiärspelar mot Gävle GIK i FM Mattsson Arena är det en allt annat än "rinkrostig" Patrik Ross som kliver in på isen.

- Jag har ju alltid haft ett bra skott och det försvinner ju inte bara så där på ett halvår. Sedan har jag ju tränat med NP och jag är ju på is varje dag med hockeygymnasiet, plus att jag åker lite själv då det finns någon ledig tid. Så jag är inte sämre tränad jämfört med förra året, hävdar han.

Bäva månde alla målvakter i tvåan.

- Om jag gör tio mål i en match, är inte så noga. Det viktiga är att det går bra för klubben i mitt hjärta, Mora IK , svarar Ross på frågan om han kommer att ösa in mål i tvåan.

Hade det inte varit för att han trivs så bra här i Mora, skulle nog Patrik kanske spelat för en utländsk klubb.

- Jag har fått en del anbud och hade jag varit yngre, kanske man tagit chansen till spel utomlands. Men jag har det bra som jag har det nu med jobbet inom Mora IK och hockeygymnasiet, säger 34-åringen.

Och med spel i NP, kanske man ska tillägga.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons