Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross fördömer Smreks beteende

Annons

- Det finns ingen förklaring till det som hände. Smrek tappade helt fattningen och man får bara inte reagera så som han gjorde, säger assisterande tränaren Patrik Ross.

Det var i början på den tredje perioden som det "brann till" i huvudet på Peter Smrek. Domaren Robert Lahti skulle ta ut Smrek två minuter för en inter-ference.

Ett domslut som slovaken tydligen tyckte var helt feaktig.

- Han hakade i Brynässpelaren lite lätt med ena handen och då slängde sig den här killen. Både vi i båset och Smrek tyckte inte att det var någon utvisning, så det är klart han blev förbannad över att killen filmade, förklarar Ross.

Han poängterar dock att Mora IK tar avstånd från händelsen där Peter Smrek jagade huvuddomaren för att prata honom "till rätta". Linjedomarna hade svårt att få stopp på en uppretad Smrek, men till slut så fastnade han i lagkompisen Marco Tuokkos famn.

Det blev helt följdriktigt matchstraff för Morabacken, som på sin väg ut ur arenan krossade sin klubba.

- Klart han blir förbannad, men sådär får man bara inte bete sig. Men nu är det bara att glömma det där och gå vidare, menar Ross.

Men glömmer, det gör nog inte disciplinnämnden som på fredag förmiddag ska avgöra om det blir mer än en match avstängning som påföljd för det inträffade.

- Jag skulle tro att det blir max två matchers avstängning, inte mer. Men det där är svårt att säga, så vi får vänta och se.

Mora tappade en back, men får tillbaka en annan. Tomas Skogs, som haft körtelfeber, tränade under onsdagen för fullt första gången på nästan en månad. Tillfrisknandet har gått sensationellt fort och han går direkt in i laget mot Timrå.

- Tomas kommer att spela med Jarno Kultanen, precis som han gjort tidigare. När han fick klartecken att träna för fullt tyckte vi det var lika bra att han även får spela match direkt, säger Patrik Ross.

När det gäller Peter Smrek försökte tidningen under gårdagen nå honom för en kommentar, dock utan att lyckas.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons