Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosén stannar i Leksands IF

Annons

Därmed är ytterligare en viktig pusselbit lagd i det pussel som ska bli till ett slagkraftig Leksandslag till nästa säsong.

Göran Hermansson är en annan spelare som i dagarna skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

- Jag tycker att ledningen jobbat på bra, även om mycket ar-bete fortfarande återstår, säger Johan Rosén, som hade andra alternativ att välja på än Lek-sand.

- Men det var inte Mora, påpekar han.

I dagsläget har Leksand klart med en målvakt, fem backar och elva forwards.

I går gick också klubben ut och meddelade att elva spelare har gjort sitt i klubben, bland dem finns Greg Brown och Hans Lodin som tvingats sluta sedan tidigare.

Men försvinner gör också bland annat bröderna Pavlikovsky, Tobias Holm och Jonas Elofsson.

- Det var inte oväntat att jag inte skulle få något nytt kontrakt. "Pirro" (tränare Alexandersson) ville inte ha mig kvar, så enkelt är det, säger Jonas Elofsson, som spelat tre säsonger i dalaklubben.

Vad händer nu?

- Ingen aning. Men jag hoppas fortfarande på spel i en elitserieklubb.

Ett frågetecken finns också kring sju andra Leksandspelare och deras framtid.

Bland dessa märks slitvargen Mikael Pettersson, Jari Kauppila och Joonas Jääskeläinen.

- Jag har varit på semester, men kommer att sätta mig ned och prata med Leksandsledningen i nästa vecka, säger Mikael Pettersson, som dock erkänner att tankar om spel i utlandet finns med i bilden.

- Redan när vi flyttade till Leksand, hade jag och familjen tankar på att flytta utomlands. Ska det bli av måste det till nu, innan äldsta dottern ska börja i skolan.

- Men samtidigt trivs vi väldigt bra i Leksand, och det lockar också att få vara med och spela tillbaka laget till elitserien, slutar Mikael Pettersson.

Fakta | Läget i Leksand

Klara för spel 2004/05

Målvakt: Johan Backlund.

Backar: Elias Granath, Christer Olsson, Fredrik Svensson, Miska Kangasniemi, JYP Jyväskylä, Johan Ohlsson (tryout), Borlänge.

Forwards: Tommy Westlund, Johan Witehall, Jens Nielsen, Christopher Lindholm, Niklas Eriksson, Niklas Persson, Göran Hermansson, Johan Rosén, Jens Bergenström, Mörrum, Mikko Rautee, TPS Åbo, Fredrik Vestberg, Arboga.

Tränare: "Pirro" Alexandersson, Per-Erik Eklund.

Spelare som lämnar Leksand:

Målvakt: Mike Bales, ?.

Backar: Greg Brown, slutat, Hans Lodin, slutat, R-P Lehtonen, ?, Jonas Elofsson, ?, Richard Pavlikovsky, ?, Lars Jonsson, ?.

Forwards: Robert Nilsson, Djurgården, Rastislav Pavlikovsky, ?, Maurice Rozenthal, ?, Tobias Holm, ?, Henrik Nordfeldt, Innsbruck.

Frågetecken finns för:

Målvakt: Marcus Lundell.

Backar: Per Lundell.

Forwards: Michael Englund, Jesper Ollas, Mikael Pettersson, Jari Kauppila, Joonas Jääskeläinen.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons