Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rommehästar i finalfokus på Solvalla

Annons

- Vi får väl se om vi kan bjuda på ett Korsdrag, skämtar Jörgen Westholm innan han fortsätter:

- Korsdraget var bra i ledningen senast. Är han lika bra på lördag är vi med i främre träffen in mot mål.

Korsdraget startar i Klass III--finalen och Fredrik Linders Talang Sund tillhör förhandsfavoriterna till segern i Klass II-finalen.

- Talang Sund har kanonform. Han är grymt fin för dagen och jag vinner gärna, som alla andra den här speciella travhelgen, säger en optimistisk Fredrik Linder.

Båda dalahästarna drog innerspåret, vilket kan ge det optimala loppet eftersom båda hästarna är startsnabba.

- Kan vi ta ledningen utan att det kostar för mycket, blir det sedan spännande att se om det finns täckning för att leda hela vägen, hoppas Linder också.

Söndagens stortrav inleds med ett fint montélopp för högsta klassen där Jörgen Westholm provar lyckan med Criks Hurricane.

- Jag är nöjd med att jag fick världens bästa jockey, Philippe Masschaele, som ryttare. Criks Hurricane jobbar fint inför loppet och jag hoppas att han återigen ska göra ett bra lopp för Philippe, säger Westholm.

Insjöamatören Sölve Bäcks Bertuzzi ställer upp i Treåringseliten på söndag. Den här gången med Jörgen Westholm i sulkyn istället för avstängde Jorma Kontio, som annars är ordinarie kusk bakom Bertuzzi.

- Jörgen kör bra och han är bra även i övrigt, kommenterar Sölve Bäck.

Bertuzzi svarade för en bra comeback nyligen och allt verkar väl inför söndagens storlopp.

- Tyvärr hamnade vi långt ut bakom startbilsvingen. Jörgen får köra till från start och sedan får vi se vad Bertuzzi kan komma ner, fortsätter Bäck.

Hur snabbt kan Bertuzzi trava?

- Jag tror att han kan en 1.12-tid. Om allt klaffar i loppet är jag inte främmande för att Bertuzzi kan hota svenska rekordet som är 11,8, tipsar till sist en optimistisk Rättviksamatör.

Leif Witasp fick inte med Turbo Sund i Fyraåringseliten och får inrikta sig på i fyra starter obesegrade Staro Yzermans start i ett treåringslopp. Samma lopp som Turbo Sund vann i fjol under elitloppssöndagen.

- Staro Yzerman kan 1.15-tid över distansen. Hann är åtgärdad efter senaste starten och allt är ok i träningen.

- Min häst är startsnabb och jag provar mot ledningen. Det får gärna bli en repris på fjolårets seger med Turbo Sund, hälsar Leif Witasp.

Söndagens fartfester avslutas med ett fyraåringslopp och här gör Rommetränaren Anders Lundin ett seriöst segerförsök med tuffe Dashing Step.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons