Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rogers sköna besked

Annons

Motocross är ingen billig sport. Det vet Roger Andersson.

När sedan ekonomin inte är den allra bästa går inte ekvationen ihop. På grund av det hade han nästan tappat sugen på sporten.

- Jag börjar tröttna. Jag har åkt cross sedan tre-årsåldern och jag har kuskat runt med mc:n på släpvagnar.

En riktig buss skulle sitta fint för Grängesbergsföraren.

- Det är ekonomin som styr och ställer.

Men till MasCupen kom han. Och så elegant han körde. Ledning från start till mål i första heatet värmde.

- Det är kul när man åker bra.

I det andra heatet fick han spinn i starten och kom iväg sent. Trots det skar han mållinjen bland de tio. Strongt gjort.

Sägas ska att det andra finalheatet för de tunga maskinerna blev oerhört svåråkt. Råbergsbanan badade i vatten efter 1,5 dygns regnande, och regnet fortsatte likt spön i backen. SMK Dalas Krister Hummer tog kommandot och svarade för en fin insats innan han blev omåkt av veteranen och klubkompisen Mats Nilsson.

Slitvargen från Ludvikatrakten visade att han kan än. Sexa i första heatet. I det andra var han oåtkomlig när han väl fick täten.

- Jag är nöjd med körningen men inte med placeringen, sa han efter heat ett.

Desto nöjdare var han efter heat två. Med andra ord. Kampen om Mascup- guldet fortsätter ikväll i Avesta och kampen mellan Roger och Mats fortsätter. I 125cc junior elit visade Tibros Espen Bliktstad sin särklass med två klara vinster. I juniorklassen kretsade det kring Sebastian Hedin, Alfta- Edsbyn MCK och hemmaföraren Micke Hedberg som visade både teknik och styrka med en vinst och en femteplats som resultat.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons