Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger basar för bortglömt SM

Annons

- Det snackas bara om SM i Sollefteå, konstaterar han.

Där avgörs distansloppet, masstarten och stafetterna 3-5 april.

Det har lett till att folk hört av sig och undrat om tävlingen i Tandö är inställd.

- Vi vill ju att folk ska komma och titta, säger Roger.

Och inte har det blivit bättre av uttalanden från vissa av de svenska åkarna i världscupen. Björn Ferry, bästa svensk den här säsongen, har bland annat sagt att han skiter i SM, i en intervju i Västerbottens Folkblad.

Senare har Ferry modererat sitt uttalande en aning:

- Jag säger lite väl raka saker ibland, men samtidigt så står jag för vad jag tycker. Enligt mitt sätt att se det så är det bättre att köra några av SM-tävlingarna på rullskidor i augusti, istället för i april. Alla är med, det blir status att vinna och jag tror också att det skulle bli ett större intresse från media. Men givetvis så är jag med i Sollefteå 3-5 april och gör allt för att vinna när jag ställer mig på startlinjen, skriver han i en egen krönika.

Ferry är inte anmäld till Lima-SM. Däremot finns Anna-Carin Olofsson, Carl-Johan Bergman, Mattias Nilsson och Helena Jonsson med i anmälningslistan.

- Och jag har pratat med dem och de kommer, säger Roger, som har full förståelse för att skidskyttarna i världscupen har ett tufft program.

- Men vill de ha en ändring när det gäller SM bör de ta upp det med förbundet. Som programmet ser ut nu finns det ingen annan tid för SM och vi sliter och håller på för att arrangera och så kommer kanske inte stjärnorna.

Roger tänker också på de aktiva som bara tävlar på hemmaplan:

- De vill mäta sig med stjärnorna och det kan de inte göra någon annanstans än på SM.

Till SM i Lima är 98 åkare anmälda och då handlar det om både seniorer och juniorer.

Mer läsning

Annons