Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin ny i tränartrojkan

Annons

- Det känns oerhört kul och inspirerande att få den här chansen, och är väl också ett kvitto på att jag gjort ett bra jobb på skidgymnasiet här i Mora, säger Robin.

Ursprungligen kommer han från Tranemo, men de sex senaste åren har han bott i Mora och jobbat på skidgymnasiet.

- Efter de här åren i Mora känner man sig som en riktig Morabo. Men nu blir det till att flytta härifrån, och det känns lite tungt, säger Robin.

En del av hans arbetstid kommer nämligen att vara förlagd till Vintersportcentrumet i Östersund, där landslaget genomför sina fysiologiska tester.

- Det ska bli intressant, och de ansvariga måste ha ansett att jag har rätt kvaliteter för jobbet. Själv är det svårt att framhålla något speciellt jag skulle vara bra på, säger Robin.

I går presenterades träningsgrupperna inför kommande VM-säsong.

Det blev en satsning på både gammalt och nytt i träningsgrupperna, och många av landets talanger får möjlighet att blomma ut i Utvecklingslag, U 23-lag och juniorlandslag.

- Vi gör en rejäl satsning på den yppersta eliten, men väljer också, som en röd tråd i vår verksamhet, att fånga upp många av landets talanger i de olika grupperna under A-lagen. Allt för att vi ska kunna stimulera och kontrollera de aktivas utveckling mot framtida stortävlingar, säger förbundskapten Rönnestrand i ett pressmeddelande.

Fyra åkare från Utvecklingslaget - Åsarna-duon Johan Olsson och Mats "Hulån" Larsson, samt Sofia Domeij, Husum Elit och Mariana Handler, Åsarna IK - har blivit upplockade till det traditionella A-laget som består av sex herrar och fem damer.

- Mats har en stigande utvecklingskurva. Vi bedömer att han nu är mogen för att ta upp kampen på allvar med världseliten, säger Rönnestrand.

Noterbart är också att Per Elofsson finns med i a-landslaget, efter sin boravaro.

Juniorlandslaget får också ny tränare i Lars Sellin, tidigare skidgymnasietränare i Sveg.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons