Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Sandin tvåa i Hedemora

Annons

Det traditionella midsommarracet i Hedemora lockade ett 90-tal deltagare i fem klasser.

I klassen Yamaha gjorde Robert Sandin från Ludvika riktigt bra ifrån sig och körde i mål som två.

Västerbergslagen var representerat av tre förare, Martin Sandin, Ludvika, i uppvisningsklassen Cadetti, storebrorsan Robert i Yamaha och Johan Lantz, Söderbärke, i Sport 2000. Alla tre tävlar för Borlänge MK.

Midsommarracet ingår inte i någon serie utan är en fristående tävling. Robert Sandin har i år i huvudsak satsat på MKR-serien, som körs med förare från hela Mellansverige, där han efter fyra av åtta tävlingar ligger på åttonde plats bland ca 50 deltagare.

I midsommarracet visade Robert framfötterna rejält och var redan på träningen bland de snabbaste förarna. I finalen startade Robert på fjärde rutan, men var ganska snabbt uppe på andra plats. En placering han höll in i mål, bara några meter efter fjolårets dominant i klassen, Niklas Blomkvist från SMK Gävle.Nästa tävling för Robert är Riksmästerskapet i Yamaha som körs i Skellefteå 18-20/8.

Det är första gången det körs ett Riksmästerskap i klassen Yamaha. 34 av landets bästa Yamahaförare göra upp om mästerskapstiteln.

Martin inledde sin kartingkarriär förra året och börjar nu få rutin. Cadettiuppvisningen går till så att förarna kör ett antal lottade heat med olika startordning varje gång. Även om det inte är tävling är alla lika angelägna att komma först över mållinjen. Martin hävdade sig bra och körde som förste man över mållinjen i ett av heaten. Johan Lantz har även han hårdsatsat på MKR-serien där han efter halva serien ligger bra till bland de tio främsta. Johan körde bra i försöksheaten med en tredjeplats som bästa placering inför finalen. I finalen gick det bra i den tuffa konkurrensen.

Tävlingen i Hedemora hade samlat merparten av MKR-eliten i Sport 2000. Johan körde i mål på en fullt godkänd åttonde plats.

Mer läsning

Annons