Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Jansson tog slut

Annons

Det blev för mycket för Robert Jansson. Kroppen sa ifrån och nu vet han inte om det blir någon mer handboll.

Via Ludvika HF, H43 och Guif hamnade Robert Jansson i BK Söder, som tog klivet upp i elitserien och slussades in i Djurgårdens IF:s organisation inför innevarande säsong.

Robert själv bestämde sig för att göra en rejäl satsning. Han begärde tjänstledigt från jobbet (läkemedelsfirma) i Strängnäs och gick ned på halvtid.

Så från och med augusti var dagsschemat: träning på egen hand på förmiddagarna, jobb på eftermiddagen och träning i Stockholm på kvällarna.

Eftersom Robert bor i Eskilstuna blev det långa och tunga dagar.

- Redan under hösten kände jag att kroppen började säga ifrån. Jag fick inflammationer överallt. Så jag hade ständig värk, käkade mediciner men hann aldrig bli riktigt frisk, berättar Robert.

Det sociala livet blev också lidande. Familjen, sambo och en 12-åriga flicka, fick sällan se "Robban" hemma.

- Jag kom hem mellan tio och elva varenda kväll.

Sammantaget gjorde det här att det blev jobbigare och jobbigare. Det sportsliga påverkades naturligtvis också och han hade svårt hålla en jämn nivå.

- Visserligen gjorde jag en del mål, men jag har högre krav än så på mig själv.

Totalt har han gjort 78 mål i Djurgårdens tröja.

Problemen blev bara värre och i januari hoppade 31-årige Jansson av.

- Det gick inte att fortsätta. Jag kände att jag inte tillförde något. Sedan januari har jag bara tränat lite, men jag står till förfogande om det skulle bli skadeproblem.

De mesta talar dock för att Robert spelat färdigt för den här säsongen. Frågan är om han överhuvudtaget kommer tillbaka.

- Jag har inte tagit något beslut och det kommer jag nog inte att göra förrän i sommar. Det som krävs för att jag ska satsa på en ny säsong är att träningsvillkoren blir bättre.

Djurgården är i en situation där man tränar i tre olika hallar. Dessutom relativt sent på kvällarna.

- Det blir ett väldigt flackande hit och dit. Så går det att hitta en lösning på det problemet och att det blir tidigare träningar kan det bli en fortsättning, säger Robert Jansson.

Och att varva ned i någon lägre serie kan han inte tänka sig.

- Jag fungerar inte så.

Djurgården hamnade trea från slutet i elitseriens grundserie och återfinns nu i allsvenskan, för närvarande på fjärde plats.

- Jag tycker att laget är tillräckligt bra för att ta sig tillbaka till elitserien, avrundar Robert, som nyligen kom hem efter två veckors skön semester.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons