Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för Söderström

Annons

Ledning i norra elitseriens poängliga och ledning även i Falu Kurirens bolljakten med maximala sex bollar efter två omgångar.

I går togs hon också ut i den svenska landslagstrupp som ska spela Founders Cup i Finland i slutet av nästa vecka.

- Det känns om en liten bonus att bli uttagen. Landslagsspel är ju inget man springer omkring och tänker på, säger Maria.

Förutom Maria finns ytterligare fyra tjejer från IBF Falun med; målvakten Katja Hinders, backen Jenny Magnusson, centern Camilla Granelid och forwarden Tanja Esko.

Senast Maria spelade i landslaget var i september förra året. Något mer landslagsspel blev det inte under fjolårssäsongen för hennes del och över huvud taget var IBF Falun dåligt representerat i landslaget.

- Visst, jag hade gärna sett att flera spelare från IBF Falun fått chansen i fjol.

Den 29-åriga Fagerstatjejen gör sin femte säsong i IBF Falun och det har blivit många mil i bilen från Fagersta till träningarna och matcherna i Falun. Sedan förra veckan bor dock Maria i Falun och nu det alltså slut på pendlandet.

- Dessutom har jag börjat en datakurs, jag är inte så kunnig på det så det känns bra att lära sig.

På innebandyplanen är hon kunnig och en av nyckelspelarna i laget.

Sedan förra säsongen spelar hon tillsammans med Gabriella Ludvigsson och Hannele Jansson, och Maria är inte sen att berömma sina kedjekompisar.

- De är ruskigt bra och vi trivs verkligen bra ihop, säger Maria.

qq

Även i U19-landslaget är IBF Falun flitigt representerat.

Förbundskapten Klas Persson, coach i IBF, har nämligen tagit ut "ungdomskedjan": Caroline Bergius, Johanna Engström och Maria Söderberg till Founders Cup.

THOMAS LIND ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons