Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritola till Leksand?

Annons

För ett och ett halvt år sedan flyttade Mattias Ritola från division 1-spel i Borlänge till Frölundas a-juniorlag i J20 Superelit.

Frölunda har dominerat svensk juniorhockey de senaste åren och klubbens J20-lag är den här säsongen starkare än någonsin.

Frölunda leder J20 Superelit efter nio segrar på nio matcher och konkurrensen i laget är stenhård. Något som gjort att vissa spelare, bland annat Ritola, fått mindre istid än tidigare.

- Vi har ju ett bättre lag än någonsin och konkurrensen är tuff och jag känner att jag vill lämna Frölunda och min agent har redan varit i kontakt med Leksand, säger Mattias.

Mattias har kontrakt med Frölunda säsongen ut och där är man förstås angelägna om att få behålla den 17-åriga jättetalangen.

- Mattias framtid ser väldigt positiv ut och han har goda möjligheter att kunna bli en elitseriespelare inom en tvåårsperiod. Samtidigt behöver han vägledning, han är i dagsläget ingen seniorspelare och det är synd att hans tålamod är så kort, säger Christer Kellgren, sportansvarig i Frölunda.

I Leksand är man förstås positiva till Ritolas intresse, även om klubben ännu inte varit i kontakt med Frölunda.

- Det är klart vi har plats med Ritola och vi får hoppas att det kan lösa sig. Han är ju en riktigt stor talang och dessutom från Dalarna, så han skulle passa in bra hos oss, säger Leksands sportchef Anders "Masken" Carlsson.

Ritola är fortfarande b-junior, men ser du möjligheten för honom att spela seniorhockey i Leksand redan den här säsongen?

- Det som avgör det är förstås hur bra han är, säger "Masken".

Mattias själv ser dock möjligheten till att spela a-lagshockey som större i Leksand jämfört med Frölunda.

- Kommer jag till Leksand kan jag förhoppningsvis få chansen i någon a-lagsmatch. Om inte så är jag i alla fall hemma i Leksand om laget går upp i elitserien till nästa säsong, säger Mattias.

För att spel i Leksand ska bli verklighet måste Ritola lösas från kontraktet med Frölunda.

- Vi har ett möte med sportrådet 3 november och då kommer vi ta upp ärendet med Ritola. Efter det vet vi mer vad som gäller, säger Kellgren.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons