Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rissveds nya beslut

/
  • Efter det tuffa fjolåret har Jenny Rissveds bestämt sig för att skippa tävlandet i landsvägscykling i år och i stället lägga allt fokus på mountainbike.

Om drygt två månader inleder Jenny Rissveds en ny säsong.
En säsong där hon väljer att satsa fullt ut på mountainbike.
– Det blev för mycket för mig i fjol med både MTB och landsväg, säger hon.

Annons

Den 17-åriga falutjejen har i många år varit en av svensk cykels stora framtidshopp – både när det gäller mountainbike och landsvägscykling.

Men efter ett jobbigt fjolår väljer hon nu att enbart tävla i mountainbike den kommande säsongen.

– Jag har alltid tyckt att mountainbike varit roligast och nu kommer jag att lägga all fokus på MTB. Jag kommer att fortsätta träna landsväg men inte tävla i det. Samtidigt kanske jag blir sugen att tävla landsväg igen när säsongen drar i gång.

Förra säsongen, Jennys första som junior, blev väldigt hektisk för henne.

– Det blev för mycket för mig i fjol med fyra stora mästerskap på två månader och det blev inte riktigt fokus på något. Jag klarade inte av att vara taggad inför varje tävling.

Fjolåret innehöll också tre otäcka vurpor för Jenny, något som skapade en rädsla hos henne i täta klungkörningar och i skarpa kurvor.

Har vurporna påverkat dig i ditt beslut att välja bort landsvägscyklingen?

– Lite har det väl kanske gjort det, men beslutet är taget för att jag alltid tyckt att mountainbike varit roligast och att det blev för mycket med tävlingar i båda disciplinerna i fjol.

Hur är det med din rädsla på cykeln i dag?

– Det var jobbigt ett tag, men jag går hos en mental tränare och får stöd och förhoppningsvis så ska det vara bra. Men det vet jag inte riktigt förrän tävlingssäsongen drar i gång.

I mars drar Rissveds till Mallorca för ett två veckor långt träningsläger, efter det mellanlandar hon en vecka hemma i Falun innan hon inleder tävlingssäsongen med en världscup- och två Bundesligatävlingar under tre intensiva veckor.

Mer läsning

Annons