Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rindell är beredd

Annons

Det är tolv poäng att spela om och för Moras del kan det räcka med tre för att laget ska kunna ta den så hett eftertraktade slutspelsplatsen.

- Det är match varannan dag och en vecka går fort, så det gäller att vara på hugget, konstaterar Moratränaren Harri Rindell.

Den finske MIK-tränaren har haft en minst sagt jobbig helg. I fredags fick han stryk av tränarkollegan Patrik Ross i Kortvasan och i går förlorade Finland mot Tre Kronor i en minst sagt dramatisk OS-final.

- Båda förlusterna känns lika tunga, skojar Rindell. Att åka Kortvasan var kul, så det ska jag göra om. Att det sedan blev Sverige som vann OS-finalen är inte så mycket att säga om. Sverige var det bättre laget. Det mest anmärkningsvärda var annars att de båda lagens bästa spelare såg trötta ut.

Samma symptom vill han helst inte se hos sina spelare då laget går in i en spännande slutfas av elitserien. För första gången kan Mora ta sig till ett SM-slutspel. Och med en sjundeplats och sex poäng ner till tabellnian Timrå ser det onekligen väldigt ljust ut. Efter Linköping väntar Djurgården hemma på torsdag, Leksand borta på fredag och MIK avslutar med bortamatch mot Färjestad. Tre poäng på dessa matcher kan räcka för slutspel.

- Vi har inte pratat om hur många poäng vi ska ta. Det är bättre att fokusera på själva spelet och inte lägga energi på att titta på en tabell. Men det är klart att vi vill hålla oss kvar där vi är nu, säger Harri.

Efter ett så här långt uppehåll så känner Rindell en osäkerhet var laget står.

- Ja, så är det. Det är alltid lika ovisst efter ett uppehåll och att ha ett tre veckor långt speluppehåll så här nära slutet av serien är väldigt ovanligt. Men det är ju lika för alla.

Mora spelade förra veckan två träningsmatcher, mot Ilves (0-2) och Modo (2-4).

- Det jag är nöjd med i de två matcherna var sista perioden mot Modo. Vi förlorade visserligen den perioden, men då hittade vi i alla fall linjerna i spelet. Det måste vara minst på den nivån och ännu hellre högre i de här matcherna som väntar den kommande veckan.

Klart är att Kenneth Bergquist inte blir med mot Linköping. Dagens träning blir Kenneths första med fullkontakt efter att ha fått ena lungan punkterad mot Timrå för en månad sedan.

Peter Smrek missade båda träningsmatcherna på grund av sjukdom, men ska nu vara frisk.

Jonathan Granström har också varit sjuk och är ett mer osäkert kort inför Linköpingsbacken.

- Jonathan var borta över en vecka och har haft 40 graders feber under ett par dagar. Vi får se hur han ser ut på måndags- träningen innan vi tar ett beslut om han ska vara med på tisdag, avrundar Harri Rindell.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons