Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michelle rider världscup och SM för ponny och riksfinal för juniorer och young rider – fina resultat med sig hem

Framgångarna inom ridsporten fortsätter för 15-åriga Michelle Crinning Hillgren fån Ilbäcken. Resultaten har gjort att hon blivit inbjuden att deltaga i både världscupen och flera internationella tävlingar.

Annons

Framgångarna fortsätter för Michelle Cranning Hillgren.

Michelle Cranning Hillgren, från Ilbäcken har blivit uttagen att representera Sverige under världscuptävlingarna i Oslo. Tävlingsformen är ny och det är på ponny som världscupen reds under samma tävling som den riktiga världscupen.

Michelle hade ett hinder ner under ena uppvärmningsklassen, plac 12 och i den andra utan fel och plac 10. I den stora världscupomgången fick hon ett nerslag och en volt. Hinderhöjden var 135 centimeter och genom sin och Wischin Chin M´s insats så kom ekipaget slutligen att landa på en hedrande sjunde placering bland Europas bästa ponnyekipage.

Under tävlingen blev hon också trea och sjua med Vanilla F och lyckades att dubbelnolla en tvåstjärnig 140 hoppning med sin Udermus. Extra roligt för Michelle var att hon fick inbjudan på både Vanilla F och Udermus trots sin låga ålder. Det är ofta äldre och mycket meriterade ryttare som får dessa inbjudningar till de riktigt stora tävlingarna.

Michelle har också genom sin fjärde plats på Sverigerankingen när det gäller juniorer blivit inbjuden att delta på tävling under Elmia Scandinavian Horse Show och här kom hon och Udermus fyra i den inledande 135 klassen. Det var Sveriges åtta bästa juniorer och de åtta bästa Young rider ryttarna som gjorde upp om placeringarna här.

Under den gångnahelgen har hon också hunnit med att rida ponny SM i Billdal, Göteborg och här var hon vinnare i bed A i såväl uppvärmningsklassen som i kval 1. När sedan fem ryttare, som stod utan fel efter två omgångar skulle göra upp i en omhoppning så blev det tyvärr två bommar ner för Michelle och Wischin Chin M. De slutade på en fjärdeplats i årets inomhus SM för ponny, vilket är bästa dalaresultat.

Michelle berättar att hon är helnöjd med sin ponny, han har hoppat fantastiskt på ganska tekniska, tighta banor designade av Fredrik Malm. Hinderhöjden på SM var 130 centimer och det var totalt 31 stycken med i startfältet.

Nu laddar Michelle om hemma för att redan på torsdag åka tillbaka till Göteborg med sin Udermus.Då ska hon rida SM för juniorer som enda ekipage från Dalarna.

Mer läsning

Annons