Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalahoppet i ny skepnad – hopparenan flyttas till bandyplan: "Gör tävlingen mer attraktiv"

Det är dags för Dalarnas största hopptävling igen.
På torsdag inleds Dalahoppet – och i år en helt ny skepnad då tävlingsbanan byter plats.
– Det ska bli väldigt intressant och spännande att se Dalahoppet i ny kostym i år, säger tävlingsledaren Lars Alexandersson.

Annons
Dalahoppet avgörs i en ny skepnad det här året. Tävlingsbanan har flyttats från skidstadion till bandyplan på grund av snömassorna som legat på ordinarie plats. Foto: Mira Lindgren/Arkiv

På torsdag börjar Dalahoppet, som pågår under fyra dagar på Lugnet, med cirka 700 starter.

Men i år får tävlingen en ny bana då tävlingsarenan flyttat från skidstadion till bandyarenan där Falu BS i vanliga fall spelar sina hemmamatcher. Anledningen till flytten är snömassorna som legat på den ordinarie platsen på skidarenan.

Arrangören ser förändringen som ett eventuellt lyft för tävlingen.

– Det ska bli väldigt intressant och spännande att se Dalahoppet i ny kostym i år, säger tävlingsledaren Lars Alexandersson.

I år är det också fler ponnyklasser än tidigare med egen ponnyrunda och de bästa ekipagen rider final på söndag.

– Det är viktigt att utveckla ett arrangemang och styrelsen har diskuterat igenom detta ordentligt för att förnya konceptet och göra tävlingen ännu mera attraktiv, säger Lena Sterner, ordförande i Falu Ryttarsällskap.

Fjolårets meetingprisvinnare Anna Stenberg, Borlänge RS, kommer till start med tre hästar – och hennes dotter Engla är med i ponnyklasserna. En annan ryttare att hålla koll på är Amanda Kjellberg från Falun men som tävlar för Jump Club. Hon startar med fyra hästar, däribland i högsta klassen 1,40 på söndag.

Laghoppningen i division 1, andra omgången, avgörs på lördagen och sju lag kan komma till start, däribland Gagnefs RK, Orsa RK, Borlänge RS och hemmaklubben Falu RS.

Mer läsning

Annons