Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängetjejen Livia är en av tre dalatjejer som tävlar i Sverigeponnyns semifinal

Livia Blomqvist, från Borlänge, har som en av totalt 30 ekipage kvalificerat sig till semifinalen i Sverigeponnyn.
Tävlingen avgörs under vecka 8 och ingår i Göteborg Horse Show.
– Det ska bli väldigt spännande, säger Livia Blomqvist.

Annons

Tre dalatjejer är med i finalen i Sverigeponnyn som hålls i samband med Göteborg Horse Show i Scandinavium, som hålls anordnas under vecka 8.

Semifinalen i Sverigeponnyn hålls nu på onsdag och innehåller 30 ekipage, som har kvalificerat sig via tävlingar i Helsingborg, Umeå, Södertälje, Borås, Sundsvall och Kalmar. Tio av deltagarna går sedan vidare till finalen som hålls lördagen den 25 februari.

Borlängetjejen Livia Blomqvist, som tävlar för Gagnefs Ridklubb, och hästen Munsboro Storm är ett av de 30 ekipagen i semifinalen. Övriga daladeltagare är de båda Avestatjejerna Ellen Malmqvist (med hästen Munsboro Albin) och Linnea Stjernlöf (med hästen Chesnut Prince), som båda bor i Folkärna och representerar Åsebo Ridsällskap.

Läs fler nyheter om Ridsport.

Alla tre ekipagen kvalificerade sig till finalen via kvalet i Sundsvall. På Göteborg Horse Shows hemsida pratar tjejerna om hur det känns att ha nått finalen.

Livia Blomqvist tävlar med hästen Munsboro Storm i semifinalen av Sverigeponnyn.

Livia Blomqvist tävlar med hästen Munsboro Storm. Livia är 14 år, bor i Borlänge och tävlar för Gagnefs Ridklubb.

– Det känns superroligt men jag är chockad, jag trodde verkligen inte att jag skulle komma med! Storm är en väldigt snäll häst och erfaren häst som jag ridit i lite mer än två år. Jag har aldrig varit på Gothenburg Horse Show innan så det ska bli väldigt spännande att få rida där nu, säger Livia.

Ellen Malmqvist tävlar med hästen Munsboro Albin i semifinalen av Sverigeponnyn.

Ellen Malmqvist tävlar med hästen Munsboro Albin. Ellen är 16 år, bor i Folkärna och tävlar för Åsebo Ridsällskap, i Avesta.

– Det känns jättebra, motståndet var svårt så jag hade verkligen inte förväntat mig det. Målet var ju självklart att ta mig vidare till Scandinavium men det var jätteroligt att det räckte till vinst. Albin är en väldigt trevlig häst att rida och inte så komplicerad, vi har ridit tillsammans i fyra år och kompletterar varandra bra, säger Ellen.

Linnea Stjernlöf, tävlar med hästen Chesnut Prince i semifinalen av Sverigeponnyn.

Linnea Stjernlöf, tävlar med hästen Chesnut Prince. Linnea är 12 år, bor i Folkärna och tävlar för Åsebo Ridsällskap i Avesta.

– Det känns jätteroligt att ha gått vidare till semifinalen, jag trodde inte jag skulle lyckas komma med så det ska bli väldigt spännande. Jag har ridit Chesnut Prince i lite mer än ett år nu och han lyssnar bra, är stark och pigg och hoppglad så han är väldigt rolig att rida, säger Linnea.

Läs även: Mannen som talar med hästar – genom sina nålar: "Det svåra är att ställa rätt diagnos"

För dig som är Pluskund: Världsmästartakter på Sveriges enda hästskofabrik

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons