Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickardsson drog nitlott - slutade på tredje plats

Annons

- Det var en fantastisk kväll. Jag har nog aldrig kört bättre speedway någonsin. Jag har nu visat att jag kan köra finaler, sa Hans Andersen, som har en elfteplats tidigare i år som bäst.

Det blev inga som helst problem med banan på Ullevi, som förra året blev omöjlig att köra på på grund av regn. Banläggarna hade lyckats med sitt jobb och förarna gav beröm efter tävlingen.

- Jag tycker det var en kanonbana. Den var lite mjuk på ett par ställen och hade några gropar, men det var lätt att köra bortsett från dem, sa Masarnas Tony Rickardsson.

Det bjöds också på bra speedway. Fyra av de svenska förarna tog sig till huvudtävlingen. Det var bara 19-årige debutanten Antonio Lindbäck, Masarna, som försvann i kvalheaten.

Till semifinal var det dock bara en svensk som tog sig - Tony Rickardsson.

I det 20:e heatet möttes trean, fyran, femman och sexan på världsrankingen och det bjöds på stor speedway. Det var vild kubbning in i den första kurvan och ut ur den kom Tony Rickardsson. Han var sedan aldrig hotad utan drygade ut ledningen fram till målet och var klart före tvåan Tomasz Gollob, Polen.

GP-ledaren Jason Crump, Australien, hade betydligt svårare att ta sig till semifinalen. I det 19:e heatet uteslöts han sedan han kört oschysst mot Nicki Pedersen, Danmark. Crump tvingades köra ett extra uteslutningsheat för att ta sig vidare.

I den första semifinalen visade han sin styrka när han från den svårstartade fjärdebanan lyckades slugga sig fram till en andraplats och därmed final.

Tony Rickardsson fortsatte att köra starkt och vann sin semifinal i utklassningsstil före Greg Hancock från USA. Regerande världsmästare Nicki Pedersen blev bara fyra.

I finalen lottades Tony Rickardsson ut till fjärdebanan. Tidigare under kvällen hade det bara kommit en heatsegrare från just den positionen.

Tony gjorde allt han kunde och var ett tag uppe och nosade på tätpositionen, men han fick ge sig och slutade till slut som trea.

- Det har varit lite så här hela året, men det är inget att hänga läpp för, sa han efteråt.

Tredjeplaceringen är Tonys fjärde i årets GP-serie så han är van.

- Alla mina tredjeplatser kunde lika väl ha varit segrar, men det är tydligen inte mitt år i år.

I den sammanlagda tabellen ökade Jason Crump sitt försprång från 14 poäng till 23 ner till landsmannen Leigh Adams. (TT)

LEIF BRÄNDSTRÖM

Mer läsning

Annons