Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickardsson bara fyra poäng från VM-guldet

Annons

Förutsättningarna fanns för att Rickardsson skulle säkra sitt sjätte VM-guld. Men regnet som föll före tävlingen tycktes ställa till det mer för Rickardsson än för hans värsta konkurrenter.

- Efter tre heat kändes det som jag skulle kunna packa i hop och åka hem. Då hade jag testat båda mina cyklar utan att jag hittat den fart jag ville hitta, berättade Rickardsson efter tävlingen.

Efter tre heat hade Rickardsson fem poäng.

- Rickardsson verkade väldigt spänd före tävlingen, jag förstår egentligen inte varför. Även om han inte avgör i kväll kommer han att ta guldet, sade femfaldige världsmästaren Ove Fundin som såg tävlingen på plats i Målilla.

Så långt hade Jason Crump och Andreas Jonsson imponerat mest. Dessa två höll sin fart resten av tävlingen, men fick också sällskap av Rickardsson när det väl var dags för final.

Rickardsson vann sina båda sista heat i grundtävlingen och var tvåa i semifinalen efter Jason Crump. När det var finaldags hade däremot danske Nicki Pedersen försatt sina chanser att passera Rickardsson i sammandraget.

Finalen blev en riktig rysare. Från innerspår tog Jonsson hand om ledningen med Crump jagandes bakom. Rickardsson fick inte till starten, utan fick i början kämpa med Leigh Adams om tredjeplatsen. Den kampen avgjorde Rickardsson snabbt, men fram till täten var det för långt för att Rickardsson skulle kunna göra något.

Så länge Jonsson hade ledningen var dock guldet Rickardssons. Ledningen höll i två varv, på det tredje smet Crump förbi. Han höll sin ledning och har nu fortfarande chansen att ta guldet från Rickardsson, visserligen helt utan att ha någon form av avgörande i egna händer.

Om Crump vinner de båda åter-stående tävlingarna behöver Rickardsson bara fyra poäng. I nästa deltävling i Bydgoszcz kan guldet vara Rickardssons.

- Guldet är redan Tonys, sade Crump som var efter sin andra delseger i årets VM-serie.

Rickardsson sken också som en sol efter tävlingen.

- Alla i teamet har gjort ett fantastiskt jobb under hela säsongen och jag tycker den här tävlingen också var en framgång. Hur ska jag kunna vara besviken när säsongens sämsta resultat är en tredjeplats, sade Rickardsson.

För Andreas Jonsson var andraplatsen säsongens största framgång. Han avancerade från tolfte till niondeplats i VM- serien. De åtta bästa är direkt- kvalificerade för nästa år. (TT)

SUNE KARLSSON

Mer läsning

Annons