Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ribba ut för Falu BS

Annons

Med en ny 4-2-3-1-taktik visade Falu BS mot serieledaren Bälinge att laget är på väg att växa i Norrettan-kostymen.

På Jennie Normans hörna från höger i 44:e minuten kunde också tabelljumbon tagit ledningen, men Susanna Sjögrens nick tog i ribban.

- Vi ska ha 1-0 där och då blir det en helt annan match, säger Stefan Ek.

I stället tog Bälinge över helt i andra.

Och Ek blev grinig.

- De har tre där framme som är svåra att stå emot. Vi gör så gott vi kan, mot det här laget räcker det inte. Men jag tycker de får mycket gratis för att de heter Bälinge. Bland annat är det 9-3 i frisparkar till dem. Det är för stor skillnad, säger han.

När tvåmålsskytten Anette Kent knuffades omkull av Anna Nykvist i ett tre mot en-läge vid ställningen 0-2 i 83:e minuten blev måttet rågat.

Både för Ek och domare Malin Schönberg, Hallstahammar.

- Det föregicks av flera ojustheter mot våra spelare och sedan var det skuldra mot skuldra i straffsituationen, säger Falu BS-tränaren, som protesterade ljudligt.

Varpå Schönberg avvisade honom.

- Först får han en muntlig tillsägelse, men han fortsätter gapa och skrika och göra gester. Gör man gester är det en automatisk en tillsägelse och efter två tillsägelser visas man från bänken, säger hon.

Hur ser du på Eks kritik mot ditt sätt att döma i matchen?

- Jag försöker vara konsekvent i min bedömning och är det så att ett lag dominerar spelmässigt i en match så är det inget konstigt att motståndarlaget drar på sig fler frisparkar. Frisparksstatistik är ingenting jag går och räknar på under matchen.

Utvisningen var lindrig, vilket innebär att Stefan Ek får vara med redan i nästa match.

Men Falu BS fick fler problem under matchen.

Inte minst vänsterbacken Anna Renström blev ofta frånsprungen och byttes ut i början av andra halvlek.

- Hon fick ingen luft, så hon skulle gått ut redan i halvtid, men då var ingen av avbytarna färdigvärmda, förklarar tränare Ek.

Högerbacken Hanna Widlundh, som blev vänsterback i andra, fick också utgå.

- Hon har haft knäproblem hela veckan, vilket märktes när hon skulle slå bort bollen vid 0-1-målet. Knäet glappade och hon fick felträff, säger Stefan Ek. MARKUS JOSEFSSON

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons